Slutt for Diners Club

Verdens første kredittkort legger inn årene i Norden, noe som påvirker rundt 200 000 kortkunder her til lands og rundt en halv million kunder sammenlagt i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

0

Kortene, utstedt av SEB Kort, vil ikke fungere fra og med fredag 31. mai. Det er ikke få feriereiser som er betalt av det som var verdens første kredittkort på 1950-tallet, og dannet grunnlaget for dagens kredittkort

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sa Kari Ruud Johnsen, kortannsvarlig i SEB Kort til nettstedet Dinero.no.

Dersom du er en av de 200 000 nordmennene som har eid et Diners Club-kredittkort og fremdeles har penger utestående på kortet, kan du betale ned med like vilkår som før helt til du har tilbakebetalt det du skylder.

– Dersom noen Diners Club-kunder har benyttet kreditt, kan de nedbetale på vanlig måte frem til utestående er nedbetalt, sier Ruud Johnsen.

Også de som har benyttet seg av kredittkortets reiseforsikring kan anse seg som trygge.

– Reiseforsikringen vil fortsatt gjelde så lenge reisen er betalt innen denne datoen, forutsatt at reisen er betalt med et Diners Club-kort som er aktivt inntil 31. mai 2019.

Samtidig vil alle terminaler som tidligere har akseptert Diners Club fortsatt akseptere kortet som betalingsmåte via Diners Clubs samarbeid med Nets Danmark.

SEB Kort understreker at til tross for at Diners Club forsvinner fra det norske markedet, vil de fremdeles kunne tilby Diners Club Reisekonto.

– Diners Club Reisekonto er en ettertraktet bedriftsløsning tilrettelagt for å redusere administrasjonsarbeid med forretningsreiser, samt gi bedriften bedre oversikt over reisekostnadene, meddeler Ruud Johnsen.

Med denne tjenesten samles alle reisekostnader på én faktura, og hensikten med tjenesten er å minske mengden av administrasjon og antall fakturaer. Tjenesten kan tilpasses større bedrifters reiseregnings- og økonomisystemer.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.