Sliter med stor kapasitet

Bergen sliter med fjorårets enorme økning i antall nye rom, viser tall fra Benchmarking Alliance som dekker årets fire første måneder. Samtidig lysner det nå for alvor for hotellene i Kristiansund, Haugesund og Kristiansand.

0

De nye tallene fra Benchmarking Alliance viser at alle de sistnevnte byene har hatt en solid økning i nøkkeltallet revpar, som er losjiinntekt per tilgjengelige rom fratrukket frokost og moms.

Men disse tre byene ligger leverer fortsatt lave revpar-nivåer. Til sammenligning tjente hotellene i Tromsø 812 kroner i revpar, altså mer enn det dobbelte, fulgt av Oslo med 668 og Gardermoen med 615 kroner.

Fra å ha ligget helt på topp før oljeprisfallet, havner Stavanger nå helt på bunn med kun 375 kroner i revpar i perioden januar til og med april. Bergen gjør det nest dårligst.

Også i belegg, altså hvor stor andel av rommene som i gjennomsnitt ble leid ut hver natt, havner Stavanger på bunn med 43 prosent fulgt av Bergen med 46 prosent. Tromsø topper med 77 prosent foran Oslo og Gardermoen med 65.

Hotellrådgiveren Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting, som hver måned analyserer tallene fra Benchmarking Alliance, synes det er spesielt å se Bergen så nær bunnen både i belegg og revpar.

– Det skyldes selvfølgelig at Bergen nå har rundt 22 prosent flere tilgjengelige rom sammenlignet med i fjor. Tallene viser samtidig at det ble solgt 15 prosent flere rom i første tertial i Bergen, og det er jo veldig bra, sier han i en kommentar til dagens Næringsliv.

Målt i antall solgte rom topper Kristiansund tabellen med pluss 27 prosent foran nettopp Bergen, Haugesund (+ 13 prosent) og Stavanger med pluss ti prosent.

Og til tross for at byen sliter kommer det ytterligere 415 nye rom i Berge med åpningen av Norge by Scandic på Torgallmenningen i juni.

– Det er i tillegg flere hotellprosjekter under planlegging. Overraskende mange. Så vi får kanskje bare venne oss til at Bergen vil ligge lavt i vintermånedene også fremover, konkluderer Wiederstrøm.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.