Slik skal TUI klimakompensere for sine gjester

Fra første mai i år skal TUI klimakompensere ferien for alle sine nordiske gjester som bor på selskapets egne hoteller eller flyr med TUI-maskiner.

0

Totalt omfattes mer enn 200 hoteller av ordningen, som innebærer at utslipp fra reisen og hotelloppholdet kompenseres gjennom at samme mengde utslipp reduseres et annet sted. Det inkluderer alle TUIs avganger med TUI Fly Nordic og TUI Airways.

– Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030, sier Alexander Huber, administrerende direktør i TUI Nordic.

Kompensasjonen gjelder for samtlige nordiske kunder, uten ekstra kostnad for den som reiser. TUIs kunder kan fra og med i dag se hvilke hoteller og avganger som kompenseres, og velge blant mer enn 200 hoteller og alle selskapets flyvninger med TUI Fly Nordic og TUI Airways.

Klimakompensasjonen er neste steg i TUIs bærekraftstrategi og en del av anstrengelsene for å bli en klimanøytral reisearrangør innen 2030.

– Vi jobber kontinuerlig med å redusere vår miljøpåvirkning og bidra til et mer bærekraftig reiseliv. Å klimakompensere for fly og hotellovernattinger er en viktig del av den prosessen, sier Alexander Huber.

Ifølge ham blir dette en investering på veien for å nå TUIs målsetting, og samtidig sørge for at selskapets kunder kan fortsette å reise med et selskap som tar sitt ansvar på alvor. Klimakompenseringen fungerer slik at gitt mengde utslipp ett sted reduseres et annet sted.

– Det er ingen tvil om at våre kunder vil reise mer bærekraftig. Vi har allerede gjort mye for å redusere våre utslipp, dette er ytterligere et steg i den retningen., sier Huber.

TUI har selskapet South Pole som partner for klimakompensasjon. TUI investerer i prosjekter som er innenfor rammeverket satt av FNs Clean Development Mechanism (CDM). Dette rammeverket er en del av Kyoto-avtalen. Prosjektene utvinner energi fra solkraft, vind, vann og biogass i India, Thailand og Vietnam. Dette er steder der energien ellers ville blitt utvunnet fra eksempelvis kull, noe som fører til økte utslipp. Prosjektene TUI støtter bidrar også til sosioøkonomisk utvikling som utdannelse, jobbmuligheter og investering i lokal infrastruktur.

– Det å reise er fantastisk. Det gir oss mulighet til å tilbringe tid med våre nærmeste, og vi får oppleve nye steder og kulturer. Samtidig bidrar turisme til arbeidsplasser og utvikling av lokalsamfunn over hele verden. Mange steder er turisme lokalsamfunnets viktigste inntektskilde. Våre kunder vil fortsette å reise på ferie, og vi skal jobbe videre med å finne de beste løsningene for fremtiden. Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030, avslutter Huber.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.