– Slik bidrar vi i gjenoppbyggingen

Mens brannene herjer i Australia merker Australiareiser at noen reagerer negativt på at reiseoperatøren fortsetter markedsføringen av landet. – Slik er vi lojale mot våre samarbeidspartnere og kan bidra i gjenoppbyggingen, sier Rolf Eirik Kjeseth.

0

Kjeseth er administrerende direktør i Australiareiser Group Scandinavia, et selskap som spesialiserer seg på reiser i den delen av verden.

Tett kontakt

– Noen føler seg krenket på Australias vegne av at vi annonserer for våre reiser dit, når mange nå står uten hus og hjem og flere er blitt drept, sier Kjeseth blant annet i en pressemelding.

På den bakgrunn ser han et behov for å forklare hvorfor Australiareiser fortsetter markedsføringen av landet.

– Australia er et enormt kontinent, og det meste av landet er ikke rammet av brannene, forklarer han.

Mange av de største natur- og turist-opplevelsene ligger i uberørte områder som fortsatt er åpne og tilgjengelige. Turistindustrien er blant Australias største næringer, med millioner av mennesker som direkte og indirekte er avhengig av at besøkende reiser i landet.

– På den bakgrunn er det ikke formålstjenlig at vi i lojalitet til dem skal ramme alle de som jobber innen turisme i alle de uberørte områdene også, ved ikke å markedsføre og selge reiser dit, sier Kjeseth.

Han har ikke merket noen målbar nedgang i salget, men understreker at brannene ikke har på gått lenge. Og det er har vært. 

– I sum er det med andre ord for tidlig å si noe om vårt salg, sier Kjeseth til Travel News.

Det er også verdt å merke seg at australske myndigheter tidligere har brukt betydelige summer for å markedsføre landet som reisemål, ofte i samarbeid med aktører som Australiareiser.

Det kommer trolig til å tilta i etterkant av brannene.

– Vi er i tett kontakt med mange australiere – både rammede og de som ikke er det, og alle ber oss om ikke å glemme dem, sier Kjeseth.

Mye på den bakgrunn fortsetter Australiareiser sitt markedsføringsarbeide.

– Australske myndigheter har bevilget 12 milliarder kroner til gjennoppbygging, men det vil kreve betraktelig mye mer å gjenoppbygd alt som er ødelagt, understreker Kjeseth,

Brannene fortsetter

Ifølge en NTB-melding har kravene til forsikringsselskapene i Australia oversteget 4,2 milliarder kroner og det er fortsatt ingen ende på brannene som har ødelagt mer enn 2000 hjem.

Ifølge forsikrings-selskapene i landet har kravene doblet seg de siste dagene. Så langt har det kommet inn 8 985 krav, men det forventes å øke ettersom brannene fortsetter å føre med seg store ødeleggelser.

Finansminister Josh Frydenberg opplyser at rundt 20 prosent av kravene er blitt vurdert, og at halvparten av dem er avgjort.

Videre forteller han at forsikringsbransjen har tilbudt nødboliger til rammede kunder, i tillegg til «litt kontantstøtte».

De massive brannene har herjet i Australia siden september, og har kostet minst 25 personer livet. Det anslås også at rundt 500 millioner dyr har omkommet i brannene.

Det ventes nå varmere temperaturer i landet, og det advares om at brannene vil ta seg opp igjen mot slutten av uken.

Australiareisers Rolf Eirik Kjeseth forsetter promoteringen av landet. (Foto: Bjørn Moholdt)

– Vi kunne nok ha spart endel penger ved å stoppe annonseringen av reiser til Australia og heller fokusert på andre reisemål, forklarer Kjeseth.

– Vi velger likevel å være lojale mot våre venner og samarbeidspartnere, og slik bidra på vår måte til å gjenoppbygge det som er gått tapt, konkluderer Australiareisers Rolf Eirik Kjeseth.

Share.

About Author

Comments are closed.