Skottland vurderer turistskatt

Antallet turister i Skottland har økt betydelig, og nå myndighetene ønsker å innføre en turistskatt for å unngå masseturismen og forbedre opplevelsen av regionen.

0

Det skotske høylandet med sitt dramatiske og varierte landskap tiltrekker seg nærmere seks og en halv million turister hvert år. Men selv om regionen lever godt av turistnæringen bidrar det også til slitasje på turistanlegg og natur.

Den foreslåtte turistskatten vil bidra til å forbedre infrastrukturen, bygge flere offentlige toaletter og parkering, rapporterer The Independent.

Imidlertid er også forslaget om ytterligere skatt for turister kritisert.

– Turisme er veldig viktig for det skotske høylandet og bidrar til 16 000 arbeidsplasser i regionen. Den tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år. For å sikre at landets reiselivsnæring er bærekraftig kreves det forsiktighet, og mens vi ønsker velkommen ønsket om å investere i anlegg for å forbedre turisters opplevelser er vi klar over turistbransjens bekymring for at en turist skatt kan bremse vekst og påvirke arbeidsplasser, sier Chris Taylor, direktør over VisitScotland, blant annet til The Independent.

Neste uke skal det stemmes over om forslaget trer i kraft neste år.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.