Skal styrke arbeidet med bærekraft på The Hub

Etter alle solemerker er Maiken Fransisca Olsen den første hotellansatte som skal arbeide med bærekrafts-løsninger.

0

Ansettelsen er ved Clarion Hotel The Hub og tittelen er CSR & Sustainable Business Lead. Maiken Fransisca Olsen skal ifølge en pressemelding fra selskapet sørge for at de nesten 400 ansatte på hotellet gjør sitt ytterste for å nå de bærekraftsmålene hotellet har satt.

– Noe av det mest spennende med Nordic Choice Hotels er det sterke fokuset på menneskelige ressurser, sier Maiken Fransisca Olsen.

– Mange av de positive miljøbesparelsene vi som hotell kan gjennomføre drives i stor grad fram av ansatte. Når et hotell i tillegg er et komplekst system av svært ulike yrkesgrupper, tenker jeg at vi har mange viktige fokusområder vi kan ta tak i framover, sier Maiken.

Maiken har master i global samfunnsplanlegging og utviklings-ledelse, og bakgrunn blant annet fra privat næringsliv.

Clarion Hotel The Hub er på størrelse med en mellomstor stor norsk bedrift, som innebærer vesentlige logistiske og strukturelle utfordringer.

På den annen side, Maiken er ikke ukjent for hotellet. I 2019 var hun «bærekraftscoach» gjennom et samarbeid med GreenCo. Målet nå med å ansette Maiken i en 20 prosents stilling er blant annet å øke engasjementet blant hotellets medarbeidere, redusere matsvinn, resirkulere alt avfall og øke fokus på biologisk mangfold. 

– Jeg har sterk tro på at grønt næringsliv bare vil vokse i årene som kommer. At hotellet velger å satse på dette området ved å ansette en egen leder for bærekraft viser at de tar de globale miljøutfordringene vi står overfor på alvor, mener Maiken.

Hun håper å bidra til å motivere til felles handling. 

– Dette er et arbeid som må integreres i driften, det er ikke en isolert jobb for en alene, konkluderer hun.

Share.

About Author

Comments are closed.