Skal klimakompensere for alle flyreiser

Fra og med 29. april skal Vinggruppen i Norden klimakompensere for alle sine 1,5 millioner gjester.

0

Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskaper gjennom Ving. Ifølge en pressemelding fra selskapet er Ving først ut blant de største reisearrangørene med et klimatiltak for utslippene fra samtlige flyreiser.

Parallelt med arbeidet med å minimere klimapåvirkende utslipp, hvor Vings eget flyselskap ifølge ledelsen har minsket utslippene med 20 prosent de siste 15 årene, vil man nå klimakompensere for samtlige gjesters flyreiser.

I tillegg kompenseres også alle tjenestereiser.

– Vi ønsker å gjøre det enkelt for gjestene våre å reise mer bærekraftig når de skal på ferie, og vi har derfor valgt å kompensere for flyreisene til samtlige gjester, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Vinggruppen i Norden.

– Turismen skaper mye positivt, som arbeidsplasser og møter mellom kulturer, men bidrar også til utslipp av klimagasser. Vårt hovedfokus er selvsagt å fortsette å minske utslippene våre. I tillegg til det tar vi nå vi enda et viktig steg mot å bli et klimanøytralt selskap med å kompensere for de utslippene vi har i dag

Programmet for klimakompensasjonen støtter blant annet prosjekter med fokus på mindre utslipp og tilgang til rent vann i Øst-Afrika og Gambia, vannkraftverk på Sri Lanka, vindkraft i Tyrkia og India og i tillegg større treplantingsprosjekter i Spania.

Vinggruppen samarbeider med Natural Capital Partners (NCP). Samtlige prosjekter følger den globale standarden The Carbon NeutralProtocol, som dekker CO2-utslipp og andre utslipp av klimagasser.

Prosjektene er sertifiserte og oppfyller ifølge pressemeldingen FNs kriterier Clean DevelopmentMechanism (CDM) eller Gold Standard, en kvalitetsstandard laget av blant andre WWF og som støttes av mer enn 80 miljøorganisasjoner.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.