Skal fremme italiensk hoppsport

«Halve» administrasjonen var til stede da Bardonecchia kommune i Nord-Italia var til stede i Oslo for å underskrive en samarbeidsavtale med Norges Skiforbund.

0

Gjennom samarbeidet skal partnerne «fremsnakke» og promotere hverandre gjennom offisielle kanaler, og utveksle erfaringer administrativt og sportslig. Ikke minst er det satt fokus på hopp, som danner kjernen i samarbeidet

Bakgrunnen for hoppsamarbeidet har aner mer enn hundre år tilbake i tid, da de to brødrene Harald og Trygve Smith fra Oslo herjet i Bardonecchia, og førstnevnte blant annet i 1909 satte verdensrekord der med 43 meter.

Det var i 1909, en bedrift italienerne aldri har glemt, og som man nå børster støvet av ved å inngå et samarbeid med Norges Skiforbund. Sammenlignet med Norge har kanskje ikke Italia særlig med meritter i hoppbakken å snakke om, men det håper man skal endre seg nå.

Under den offisielle inngåelsen av samarbeidsavtalen på Holmenkollen Park hotel var Italias ambassadør til stede, samt Bardonecchias ordfører Roberto Borgis

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.