Skal drifte nytt prestisje-hotell

Det delvis Kjell Inge Røkke-eide Haut Nordic-konsernet har fått oppgaven med å drive et nytt hotell i den nye flyplassbyen på Gardermoen.

0

By -og stedsutvikleren Oslo Airport City (OAC) inngikk nylig en avtale med hotell og facility-konsernet Haut Nordic om drift av et nytt hotell, samt en rammeavtale om å tilby facilitytjenester.

Det foreløpig navnløse hotellet, med en byggekostnad på 800 millioner kroner, åpner dørene for gjestene sommeren 2022. Administrerende direktør Thor Thoeneide i OAC sier i en pressemelding at avtalen er viktig for områdets videre utvikling.

– Oslo Airport City kommer til å skape 10 000 arbeidsplasser og blir et nytt nærings-tyngdepunkt i Norden. Prosjektet vil kreve at den sosiale infrastrukturen er på plass. Derfor er avtalen med Haut Nordic viktig for oss. Haut Nordic forstår hva vi prøver å skape og har et innovativt og solid hotell- og facilitykonsept som matcher dette godt, sier Thoeneie i den samme pressemeldingen.

Oslo Airport City (OAC) blir Norges største næringspark med over én million kvadratmeter i areal og skal ligge rett ved OSL. Flyplassbyen skal utvikle et område for hotell og konferanse, kongress, handel og kontor.

Det nye hotellet får en byggekostnad på 800 millioner kroner og er planlagt å stå ferdig sommeren 2022. Blant fasilitetene blir 1000 gjestesenger, møtesenter til 500 gjester, takterrasse og eget velværesenter.

Administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic sier hotellets gjester kan vente seg effektive logistikkløsninger.

– Det blir kort reisetid mellom hotell og flyplass. Hotellet vil blant annet være tilknyttet sykkel- og bilpool og Airport Express. Sammen med etableringen av Miklagard hotell, som ligger ni minutter fra OSL, utgjør hotellet på OAC en viktig satsning i regionen for Haut Nordic, sier Prestegard.

Snaut to millioner nordmenn bor en to timers kjøretur unna UAC, understreker.

– Med nærheten til OSL vil man samtidig raskt kunne nås av 300 millioner europeere. Det legger til rette for en ny måte å jobbe på ved at arbeidstakere ikke er avhengige av å bo i Oslo-området for å være tett på næringslivet her.

I tillegg til stort fokus på effektiv infrastruktur og tilgjengelige servicetilbud, utvikles OAC med et betydelig vekt på bærekraft.

– OAC utvikles med energieffektivitet høyt oppe på agendaen. Det passer oss godt. Når man i tillegg har en plassering hvor bedrifter som tidligere har måtte reise mye lengre for å møtes i gode fasiliteter, nå kan treffes og arbeide her, gir det gode bærekraftige løsninger, sier Prestegard.

 

Om Oslo Airport City

* Etablert i 2016

* By -og stedsutvikler som skal bygge en ny og bedre by beliggende mellom Oslo Lufthavn Gardermoen/OSL og Jessheim

* Selskapet eier 1050 dekar og planlegger utvikling og utbygging av ca. 1.000.000 kvm

* Selskapets visjon springer ut fra Norges- og Osloregionens vedtak om knutepunktutvikling av levende byer beliggende rundt Oslo med god kollektivdekning

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.