Slutt for Scandic-topp

Ifølge en pressemelding har Scandic Hotels Group «kommet til den konklusjon om at Scandic trenger nytt lederskap». Det betyr at norske Even Frydenberg slutter med umiddelbar virkning.

0

Jens Mathiesen tar over som ny toppsjef.

– Styret har kommet til konklusjonen at Scandic trenger nytt lederskap, så det er naturlig for oss å gå hver vår vei, uttaler styreleder Per G. Braathen i meldingen.

– Jeg vil understreke at dette er en sak som handler om lederskap, og kommer ikke som følge av de økonomiske resultatene til selskapet, og at Scandics strategiske retning står stødig, legger han til i meldingen.

Meldingen understreker at styret og Frydenberg er enige om avgjørelsen.

Den nye konsernsjefen, Jens Mathiesen, har ledet Scandic Hotels’ virksomhet i Danmark siden 2008. Han vil fortsette som fungerende landssjef for Danmark til konsernet har funnet en erstatter.

Even Frydenlund har vært Scandics konsernsjef siden februar 2017. Han overtok for Frank Fiskers, som var åtte år i selskapet.

Scandic er Nordens største hotellkjede med nærmere 280 hoteller i seks land og 16 000 ansatte. I 2017 solgte selskapet rom for 14,6 milliarder svenske kroner, ifølge økonominettstedet E24.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.