Scandic satser på Voss

Scandic Hotels har inngått en avtale med Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendom om å drifte et nytt hotell på Voss.

0

Når Scandic Voss åpner dørene i hjertet av Voss sentrum i januar 2020 blir det bygdas største hotell med 216 rom og møtefasiliteter for 350 personer.

Vitalt møtested

– Vi er veldig glade for å annonsere at vi åpner et splitter nytt hotell på Voss. Med kort vei til Bergen og fantastiske friluftsmuligheter er Voss et perfekt samlingspunkt for både forretnings- og fritidsgjester, sier administrerende direktør Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold, i en pressemelding.

Vestlandet er ifølge Steen-Mevold en viktig region for Scandic og hotellkjeden har utviklet seg sterkt i denne landsdelen de siste årene. Når Scandic Voss åpner, blir det Scandics 9. hotell bare i Hordaland.

Menneskene bak nyhotellet på Voss, fra venstre Trond Rusten, prosjektdirektør i Bane NOR Eiendom, Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir Scandic Hotels Norge, Connie Nyhaven, prosjektleder Bane NOR Eiendom, Tore Odfjell, daglig leder Odfjell Eiendom og Hans Erik Ringkjøb, ordfører Voss kommune.

Voss utmerker seg som et område med solid vekst, hvor hotellovernattingene økte med 11 prosent i 2017. Dessuten ligger Voss i nærheten av Flåm og vakre Nærøyfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste, ifølge Scandics norgerssjef.

– Vestlandet er et svært viktig satsingsområde for Scandic. Med det nye hotellet på Voss befester vi posisjonen vår ytterligere som den ledende hotellkjeden i vest, og kan imøtekomme den voksende etterspørselen fra gjestene. Særlig stor er interessen blant utenlandske turister. Disse står i dag for 52 prosent av overnattingene på Voss, sier Steen-Mevold.

Det nye hotellet får 216 rom, restaurant, bar og møtefasiliteter for opptil 350 personer. Med sin sentrale beliggenhet i nærheten av jernbanestasjonen, og som bygdas største hotell, er ambisjonen å gjøre Scandic Voss til en naturlig møteplass for lokalbefolkning og turister.

Voss er nemlig en populær destinasjon for friluftentusiaster både sommer og vinter. Om sommeren arrangeres den populære Ekstremsportveko, og som Vestlandets skimetropol, tiltrekker Voss seg turister fra både Bergen og utlandet. Som nærmeste nabo vil hotellet få en splitter ny gondolbane som frakter gjester nærmest fra hotelldøra til skibakkene og fjellet.

Perfekt partner

Gondolens toppstasjon vil ligge på 820 meter over havet og turen til fjells tar under syv minutter. Gondolen vil gjøre Voss til en enda mer attraktiv friluftdestinasjon uansett årstid.

Ordfører i Voss, Hans-Erik Ringkjøb, ser frem til økt hotellkapasitet, som skal løfte Voss ytterligere som en attraktiv reiselivsdestinasjon.

– Gjennom det nye hotellet vil Voss i enda større grad utmerke som et helårsreisemål. Med merkevaren Voss i ryggen, med vår unike plassering midt mellom Hardanger- og Sognefjorden, og med enda større hotellkapasitet, vil nye markeder åpne seg, sier Ringkjøb.

– Voss har et spennende utviklingspotensial og vi gleder oss til å være med på reisen sammen med lokalbefolkningen. Vår ambisjon er å bidra til å trekke enda flere turister til Voss og skape ringvirkninger for lokalt næringsliv i form av arbeidsplasser og verdiskaping, sier Steen-Mevold.

Dark arkitekter har tegnet hotellet, og de har hentet inspirasjonen fra gammel, vestlandsk byggeskikk og materialbruk. Hotellet vil likevel fremstå som moderne. Det vil bli utstrakt bruk av stein og tre, begge miljøvennlige og klimanøytrale materialer. Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendom AS er utbyggere.

– Scandic er den perfekte partneren til å drifte et kvalitetshotell på Voss. De har lang og god erfaring med å drifte store, sentralt beliggende hoteller for både fritids- og konferansegjester. Vi er veldig glade for at vi har inngått denne avtalen, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom og Tore Odfjell, daglig leder i Odfjell Eiendom AS i en felles uttalelse.

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.