SAS med tre ruter til Trysil og Sälen

I romjula lander det første SAS-flyet fra London på nye Scandinavian Mountains Airport. I tillegg satser SAS på flyruter til den nye flyplassen fra København og Aalborg.

0

Bakgrunnen er at både det danske og engelske markedet er i vekst og har blitt viktig for skiturismen i Trysil og Sälen, ifølge en pressemelding fra destinasjonsaktøren SkiStar.

– Tallene for kommende vinter viser så langt en økning på totalt ni prosent* fra Danmark og 23 prosent* fra England på SkiStars destinasjoner. Nå ser vi fram til et strategisk samarbeid med SAS i å utvikle helhetsopplevelsen fra reise til skiferie, sier salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, som er veldig fornøyd med at SAS lanserer flyruter fra viktige vekstmarkeder som England og Danmark allerede fra åpningen.

SAS sin første flyrute fra London Heathrow Airport til Scandinavian Mountains Airport åpner 28. desember og kjøres på lørdager. Flytiden er i overkant av to timer. Søndag 29. desember åpner SAS flyruter fra København og Aalborg. Fra København kan du fly til Trysil og Sälen på torsdager og søndager. Flytiden er om lag én time og 20 minutter. Flyruten fra Aalborg kjøres på søndager og har samme flytid som ruten fra København.

SAS vil operere de nye rutene med det nye flyet Airbus 320neo.

– Det er veldig gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv rutetabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skikjøring og andre vinteropplevelser i norske og svenske fjell, er noe mange etterspør. Vi kommer til å utvikle samarbeidet med SkiStar for ytterligere å styrke tilbudet til våre reisende, og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren, sier Karl Sandlund, ansvarlig for kommersielle operasjoner i SAS.

I tillegg til SAS tre flyruter fra Danmark og England åpner også et flertall flyruter fra fem svenske byer til Scandinavian Mountains Airport i desember.

*SkiStar ABs bookingstatistikk for UK/England i dag sammenliknet med samme tid foregående år, og bookingstatistikk for Danmark fra 26. juni 2019 sammenliknet med samme tid foregående år.

Om Scandinavian Mountains Airport

* Flyplassen ligger mellom skidestinasjonene Trysil og Sälen, og er den første flyplassen som bygges i Sverige på 20 år.

* Landingsbanen er 2.500 meter lang og 50 meter bred.

* Privateid av 33 bedrifter.

* Terminalbygget er 9 500 kvadratmeter, har fire gates og inneholder blant annet kafé, taxfreebutikk og butikker.

* Skal forsyne Norges største skisted, Trysil, og Sverige største skiområde, Sälen, med internasjonale gjester.

* Transfertiden til Trysil er 40 minutter. Til nærmeste skianlegg i Sälen er transfertiden ti minutter.

* Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon. De fire skistedene har mer enn 100 000 senger i hotell, leiligheter og hytter.

* Området har om lag syv millioner overnattinger i vintersesongen.

* I alt finnes det 250 alpinbakker og et stort utvalg av restauranter, shopping og aktiviteter.

Share.

About Author

Comments are closed.