SAS best i Europa – Trondheim best i Norden

I AirHelps nye rangering av flyplasser og flyselskaper får SAS topplasseringen i Europa mens Trondheim Værnes er kåret til Nordens beste flyplass.

0

I turbulente tider for det skandinaviske flyselskapet må det være en liten opptur for SAS når selskapet inntar førsteplassen i Europa – og en fjerdeplass globalt – i kåringen av verdens beste flyselskaper.

SAS på fjerde

På topp ligger henholdsvis Qatar Airways og Hamad Int. Dermed opprettholder Qatar sin status som beste luftfartsnasjon.

Norwegian faller dramatisk fra 12. plass i 2018 til 67. plass i 2019

AirHelp er verdens største selskap innen erstatningstjenester og passasjerrettigheter, og har siden 2015 rangert flyplasser og flyselskaper over hele verden. Når de nå slipper den åttende rangeringen i rekken er den utarbeidet etter en evaluering av 132 flyplasser og 72 flyselskaper mellom 1. januar og 31. desember 2018.

AirHelp Score gjøres etter en omfattende, databasert evaluering og har en rekke kriterier: Flyselskapene bedømmes etter servicegrad, punktlighet og kravbehandling – mens flyplassene blir bedømt på punktlighet, servicegrad og kvalitet på tilbudet innen mat/shopping.

I AirHelp Score 2019 beholder Qatar Airways førsteplassen som verdens beste flyselskap. American Airlines inntar andreplassen, og klatrer dermed fra en 23. plass i rangeringen i 2018. På bronseplass og hakk i hæl finner vi Aeromexico, som gjør et enda større sprang fra 26. plassen i 2018.

Her er resultatene for flyselskapene!

Lufthansa faller fra en andreplass til en 24. plass i rangeringen, mens fjorårets bronsevinner, Etihad, bytter plass med Aeromexico på en 26. plass.

SAS kan glede seg over fjerdeplassen globalt og er dermed det best rangerte europeiske flyselskapet. SAS gjør det bedre på punktlighet og service, og i kravbehandling er selskapet nå best i verden. SAS klatrer fra 36. plass på 2018-rangeringen.

– Faktorene servicegrad, punktlighet og kravbehandling gir et godt bilde av hvordan flyselskapene oppleves av kundene, og nok en gang er vi imponerte over det stabilt høye nivået Qatar Airways holder. Når flere av deres største konkurrenter feiler, innkasserer Qatar nok en topplassering, sier landssjef for Airhelp i Norge, Andreas Hermansson.

Trondheim på topp

SAS leverte sterkt under hele 2018, noe som viser seg i tilbakemeldingene selskapet får AirHelps rangering SAS har ifølge kåringen med tiden også blitt gode på å betale erstatning til sine passasjerer når noe går galt, noe de her får betalt for.

Landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson, er spent på om SAS beholder plasseringen etter streiken tidligere i år

– Nå knytter det seg spenning til hvordan SAS vil håndtere passasjerkravene etter pilotstreiken – noe som garantert vil få en innvirkning på selskapets plassering i neste års rangering, sier landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson.

På en 67. plass – sjette dårligste rangerte flyselskap i 2019 – finner vi Norwegian. Selskapet er blant de som faller mest fra fjoråret, ned fra 12. plass, og gjør det dårligere innen alle kriterier. De tre dårligst rangerte flyselskapene i kåringen er Kuwait Airways, easyJet og Thomas Cook Airlines.

Her er de største flyselskapene i verden!

Det ble ikke funnet nok data til å rangere Widerøe – selskapet blir for lite i internasjonal sammenheng.

For andre året på rad stikker Qatar av med seieren både for beste flyselskap og beste flyplass. Passasjerene opplever Hamad International Airport i Doha som verdens beste, mens Tokyo Haneda International Airport og Athen International Airport følger på de neste plassene.

Her er resultatene for flyplassene!

Nederst på listen finner vi Eidhoven Airport (130. plass), Kuwait International Airport (131. plass) og Lisbon Portela Airport (132. plass). Dermed får portugiserne den tvilsomme æren av å ha den dårligst rangerte flyplassen i verden.

Samtidig kan trønderne skryte av at de nå har Nordens beste flyplass i Trondheim Lufthavn Værnes, med en hederlig 18. plass av de 132 flyplassene som er med i rangeringen. Dermed slår de både Sola Stavanger (23. plass), Bergen Flesland (35. plass), København Kastrup (48. plass), Oslo Gardermoen (50. plass) og Stockholm Arlanda (99. plass).

– Vi gratulerer Trondheim Lufthavn med et fantastisk resultat på 8,036 poeng av totalt 10 mulige. Trondheim slår ikke bare Gardermoen, men også store og kjente internasjonale flyplasser. Det viser bare at man ikke må være størst for å være best, avslutter Andreas Hermansson i AirHelp.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.