Rekordtall for Fjord Line

Trafikken på Fjord Lines innenriksrute mellom de to vestlandsbyene økte med 24 prosent fra 2017 til 2018. I alt 59 000 passasjerer benyttet seg av rederiets miljøvennlige alternativ mellom Bergen og Stavanger i fjor.

0

– Dette viser at den politiske beslutningen om å åpne opp for passasjer- og godstransport i 2016, var både framsynt og en god miljøgjerning, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

Forventer ytterligere vekst
Da regjeringen åpnet opp for innenrikstrafikk på ruten i 2016, var intensjonen å flytte mest mulig personbil- og godstrafikk fra vei til sjø. To år senere ser strategien ut til å ha vært vellykket: Fjord Lines to LNG-drevne cruiseferger MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord fraktet i alt 15.000 personbiler og 6.000 fraktenheter i løpet av 2018.

– Alle piler peker klart oppover fra 2016 og 2017. Vi er godt fornøyd med utviklingen og forventer fortsatt vekst på innenriksruten. Våre LNG-drevne ferger er det klart mest miljøvennlige alternativet sammenlignet med fly, buss og biler, som gir en høyere miljøbelastning per passasjerkilometer. Fartøyene våre har siden 2013 og 2014 trafikkert daglig mellom Bergen og Stavanger på vei til og fra Hirtshals og Langesund. Sett ut fra et miljøperspektiv er det sunn fornuft at også innenriksreisende har anledning til å seile med oss på Vestlandet, sier Ternblom.

– Reisen er også en unik mulighet til å kombinere arbeid og avkobling. Om bord får man dessuten mulighet til å nyte et godt måltid i kombinasjon med fantastisk sjøutsikt, sier Ternblom.

De to søsterskipene, som til daglig trafikkerer på ruten Bergen-Stavanger-Hirtshals-Langesund, oppgraderes for øvrig denne vinteren med nye restaurantopplevelser, butikker og lekemuligheter for barn.

Har lansert klippekort
Reisetiden er 5 timer og 30 minutter – omtrent samme tidsbruk som med buss eller bil. Blant de mest trofaste gjestene finner man faste pendlere og langtransportsjåfører. Utenlandske turister har også omfavnet tilbudet, som foregår i smult farvann i spektakulære naturomgivelser.

– Gjestemiksen er variert, men mange av våre passasjerer reiser flere ganger i året. Derfor har vi nylig lansert et klippekort på strekningen, hvor man får mulighet til å reise 4 ganger for prisen av 3 – med eller uten bil, forteller Ternblom.

Fire passasjerrekorder i 2018
Rederiet kan for øvrig se tilbake på et rekordår med sterk passasjervekst i både Vest- og Øst-Norge. Rutene Bergen-Hirtshals (386.400 passasjerer), Langesund-Hirtshals (272.600), Sandefjord-Strømstad (458.900) og Stavanger-Bergen-Stavanger (59.000) slo alle nye passasjerrekorder. I tillegg noterte Kristiansand-Hirtshals seg for i alt 209.800 gjester, en økning på rundt 4.000 passasjerer sammenlignet med 2017.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.