Rekordsommer i Trysil

Det meldes om at sykkeltrafikken har økt med 20 prosent, og det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, hadde flere norske gjestedøgn i juli enn i januar i år.

0

Mange næringsaktører i Trysil er glade for en travel sommer, selv om det bare er som et plaster på såret etter vinterens tap

– Vi hadde en god følelse i juni, men dette har overgått alle forventninger, sier en godt fornøyd turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

– Tellerne viser at vi øker med 20 prosent i sykkeltrafikk for mai til juli i år sammenlignet med fjoråret. Det er syklet over 180.000 turer på de tilrettelagte sykkelstiene i Trysil i sommer.

Sykkelgjester fra nord og sør
Sportsbutikkene melder også om en god sommer i Trysil, og på Sport Lodge`n er de 100 prosent opp på sykkelutleie sammenlignet med sommeren i fjor.

– Det er i gjennomsnitt 200 sykler på utleie pr. dag i sommer, sier Øyvind Mellum på Sport Lodge`n.

– Det har vært helt sinnsykt. Vi har hatt sykkelgjester helt fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør innom butikken som har leid sykler terrengsykler til hele familien.

Tøft å måtte si nei til gjester etter å ha tapt 58 millioner kroner i vinter
På Trysil største resorthotell, Radisson Blu Resort Trysil, som ligger midt i sykkelmekka, har det vært 95 prosent norske sommerferiegjester. Resten på 5 prosent er dansker, som har økt i antall gjestedøgn med over 300 prosent.

– Vi hadde satt et selvpålagt bestillingstak i sommer, for å kunne håndtere hotellgjester på en trygg og koronavennlig måte. Midt i juli hadde vi fylt opp de 650 sengene som vi mente vi kunne, og måtte si nei til gjester som ville bo på hotellet, forteller Maria Åhgren, General Manager i Radisson Blu Resort Trysil.

– Det var tøft å ikke kunne ta ut det fulle potensialet i sommer og fylle senger når etterspørselen var der, etter å ha tapt 58 millioner kroner etter koronanedstenging i mars.

Hyttefolket har vært på fjellet i sommer
Daglig leder i Kiwi Trysilfjellet, Håkon Olsen, er glad for investeringene Trysil har gjort i sykkelproduktet og andre aktiviteter om sommeren de siste årene. Han mener dette er årsaken til at så mange har valgt Trysil som reisemål i år, når alle måtte feriere i Norge.

– I mai merket vi veldig godt at hytteforbudet var opphevet. Vi hadde en økning i omsetningen med 73 prosent sammenlignet med mai i fjor, sier Olsen.

– Og så har resten av sommeren vært et eventyr. I juli er vi opp 66 prosent mot juli i fjor.

Håper på en aktiv høst
Det meldes også at flere andre aktivitetsbedrifter har økning i sommer. Trysilfjellet Golfbane har 80 prosent flere golfrunder i sommer mot fjoråret, 33 prosent flere har benyttet seg av klatreparken Høyt & Lavt i Trysil så langt i år og Trysilguidene har en økning på 28 prosent på elveaktiviteter som juving og rafting i sommer mot fjoråret. Trysil fellesforening for jakt og fiske melder om 25 prosent økning i fiskekortsalget og Trysil hestesenter har i år igjen hatt en rekordsommer.

– Det er gøy at så mange har hatt en aktiv og morsom sommerferie sammen med familien i Trysil. Vi får fantastisk gode tilbakemeldinger på våre opplevelser og det er godt å se at de opplever fjellferie med mange forskjellige aktiviteter som et trygt alternativ. En stor honnør til alle som jobber i Trysil, som har stått på og håndtert dette på en veldig god måte.

– Nå er vi veldig spente på hva høsten vil bringe. Vi er optimister og tror at mange vil velge aktive høsthelger- og ferier i Trysil i år. 

Share.

About Author

Comments are closed.