Rekordår på Torp

Totalt 2 082 116 passasjerer reiste til og fra Torp i 2018. Det er det høyest antall reisende noensinne.

0

Økningen er på seks prosent sammenlignet med året før. Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1 732 723 passasjerer. Her er veksten på 8,5 prosent, skriver flyplassen i en pressemelding. 

Med disse tallene befester Torp posisjonen som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, der kun Oslo og Bergen lufthavn er større.

Ingen andre større flyplasser i Norge kan ifølge meldingen heller vise til sterkere prosentuell vekst.

Polen er nå det største markedet etterfulgt av innenriksmarkedet. Deretter følger Spania, Storbritannia og Nederland. 

De største enkeltrutene er: 

1.     Krakow/Katowice

2.     Gdansk

3.     Warszawa

4.     Alicante 

5.     Amsterdam 

6.     Manchester

Innenriks reiste 349 393 passasjerer til og fra Torp, med Bergen som den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger.

Dette er for øvrig en nedgang på 4,7 prosent fra året før.

De største flyselskapene på Torp i 2018 var Ryanair og Wizz Air, som stod for ca. 2/3 av all flytrafikk. Begge disse flyselskapene har ifølge pressemeldingen sammen med Norwegian «en fin vekst i 2018». 

– Til sommerprogrammet får vi en ny direkterute med Ryanair til Malta. Torp får også tilbake charterruten til Split i Kroatia (Apollo), og Antalya i Tyrkia kommer også tilbake (TUI og Nazar), sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, og fortsetter:

– Widerøe fortsetter med sine populære sommerruter direkte til Bodø og Tromsø.  Den siste gledelige bekreftelsen kom i går at Ryanair fortsetter med sommerruten til Hamburg, to dager i uken. Til tross for en sterk konkurranse forventer vi likevel en moderat vekst på Torp i 2019.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.