Reiselysten fortsatt stabil

Reiselysten er på topp i sommer, og feriebudsjettet øker. Det viser ferske tall fra befolkningsundersøkelsen til Virke Reise.

0

78 prosent planlegger sommerferie i år, som viser stabil reiselyst fra i fjor.

– Reiselysten er stor, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser, og reisemål i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Feriebudsjettet øker også fra i fjor, fra 40 200,- til 40 650 per husstand per år.

– I år skal folk ha ferie, og det synes også på et noe økt feriebudsjett, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise utland.

Deler opp ferien
Det varme været ser ikke ut til å ha gitt utslag på lysten på utenlandsferie. 58 prosent skal på utenlandsferie i sommer. Sverre McSeveny-Åril mener det handler om at mange allerede har bestilt sommerreisen og at de fleste også vet at været fort kan snu her hjemme.

– Selv om Norge bader i solskinn om dagen, legger ikke dette noen demper på feriebestillingene til utlandet, sier McSeveny-Åril.

I årets undersøkelse ser vi også at flere enn i fjor skal på hytta i Norge. 35 prosent oppgir at hytta blir en del av sommerferien. Ferie på hotell, camping, eller privat utleie øker også fra 14 til 17 prosent.

– Nordmenn har oppdaget Norge som reisemål, og tallene viser at man i sommer mest sannsynlig vil se at enda flere nordmenn ferierer her hjemme, enten på hytta, hotell, eller å bli hjemme og være turist i egen by, sier Normann.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.