Reisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg

Daglig leder Aki Viitala i Reisegarantifondet sier at de jobber med å sende ut informasjon til alle som er rammet av Thomas Cook-konkursen. Over 9 000 nordmenn er på reise med et Thomas Cook-selskap.

0

– I tett samarbeid med Ving har vi kontroll på hvor folk oppholder seg. Vi har konkursrutiner og beredskapsplaner knyttet til hendelser som dette, sier Viitala til NTB.

Ved konkurs kan kunder søke om erstatning hos Reisegarantifondet på deres nettsider ved å legge fram reisedokumenter og kvittering på betalt reise.

Viitala oppfordrer alle Ving-reisende til å forholde seg til dem via epost gjennom dagen.

– All informasjon kommer på våre nettsider. Konkursen rammer svært mange, og det er mye ryddigere at alle forholder seg til epost, som vi har rutiner for, sier han.

Over 9 000 nordmenn og 34 460 personer fra hele Norden er på reise med selskaper som er eid av Thomas Cook.

Litt over klokken tre natt til mandag opplyste Thomas Cook på sine nettsider at forhandlingene med den britiske staten om en avtale for rekapitalisering av selskapet hadde brutt sammen. Fra det øyeblikket var selskapet teknisk sett konkurs, og det går derfor mot en styrt avvikling av selskapet.

Klokken fem i natt sendte Ving, som er berørt av streiken, ut denne meldingen til media og kunder:

– Vi beklager virkelig situasjonen som har oppstått og ulempen det gir kundene våre. Vi har vært nødt til å avvente helt til siste sekund for å se om det var en mulighet å få flyene våre i luften, men har måttet innse at dette nå ikke er mulig. Vi må derfor avbryte alle flyvninger på mandag, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.

Selskapets fokus akkurat nå er å ta vare på kundene, og regner med å ha mer informasjon i løpet av dagen, men Vingledelsen har foreløpig ikke alle svarene på hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke de reisende.

– I løpet av dagen vil vi informere kundene våre så snart vi har ny informasjon, skriver Wikner i pressemeldingen.

Vinggruppen i Norden består av merkene Ving, Spies, Tjäreborg og Globetrotter.

Fakta for Ving Norge, mandag 23. september
Berørte reisende
Avganger mandag 249 pax (3146 nordisk)
Hjemmeturer mandag 208 pax (3375 nordisk)
Antall kunder på destinasjoner 8685 pax (34 460 nordisk)
Antall avganger totalt 3 charterfly (31 nordiske)

Share.

About Author

Comments are closed.