Rygge jakter småfly

Administrerende direktør Pål Tandberg i Rygge Sivile Lufthavn (RSL) har en tung dag etter tapet av Norwegian. Nå jakter han aktivt på småflyselskaper som Widerøe.

0

Norwegian kunngjorde tirsdag ettermiddag at selskapet kutter ut Moss Lufthavn Rygge 2. januar. Flyplassledelsen og Norwegian-ledelsen bekrefter begge at store fly innenlands fra Rygge ikke er spesielt god butikk.

– Norwegian har gjort en god jobb med å forsøke å få til innenlandsrutene fra Rygge, men belegget har vært for dårlig, sier Pål Tandberg til f-b.no.

Les også: Norwegian legger ned på Rygge.

Fredrikstad-mannen har ledet gjennom en aktiv periode med kraftig vekst. Men veksten er det Ryanair som har skapt med sine utenlandsruter. Innlandsrutene har Norwegian stått for og det har ikke gått så bra som selskapet håpet.

Tror på erstatning
Tandberg imidlertid lover allerede nå en ny aktør innenlands. Han er ikke skråsikker på at innlandsmarkedet kan bli gullkantet, men skal det bli lønnsomt på en sekundærflyplass som Rygge, må det uansett brukes mindre fly.

– Jeg snakker med forskjellige selskaper og det blir vanskelig å få til noe i vinter. Men 1. april 2012 regner jeg med at vi igjen flyr innenlands fra Rygge, sier han.

Det betyr at det blir bare tre måneder uten flyvninger til Bergen, Trondheim og muligens Stavanger.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 24.08.2011 klokken 20.45

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.