Flight Centre Travel Group kjøper Travellink Corporate

Den australsk reisegiganten Flight Centre Travel Group (FCTG) har kjøpt Travellink Corporate og utvider med dette sitt engasjement i Europa innen sin forretningsreise-divisjon – FCM Travel Solutions.

0

Fusjonen inkluderer alle operasjoner innen forretningsreiser i Norge – og også for Finland, Sverige, Danmark og Tyskland.

FCM Travel Solutions er blant de fire ledende reiseselskapene i verden innen såkalt «corporate travels». Hege Bergsløkken fortsetter som country manager for Norge. Hun har tidligere hatt samme stilling i Travellink. Nordisk sjef i det nye selskapet blir Bodil Månsson fra Sverige.

Alle ansatte i Travellink Corporate vil fortsette å jobbe i det fusjonerte selskapet.

– Dette er en drømmematch. Sammen kan vi kombinere det beste innen teknologi, kunnskap og kultur i begge selskaper, sier Hege Bergsløkken.

– Travellink Corporate er et moderne reiseselskap som bruker avansert teknologi. FCMs størrelse og enorme nettverk gir oss i tillegg en global lekeplass som vil hjelpe oss å yte enda bedre service til våre kunder. Vi kan nå tilby svært konkurransedyktige tjenester innen blant annet fly, overnatting og transport til lokale, nasjonale og multinasjonale kunder.

FCM opererer i mer enn 90 land i Europa. Midtøsten, Afrika, Asia og Amerika.

– Vi ønsket å styrke vår tilstedeværelse og tjenester i Nord-Europa med en aktør som har rykte på seg for å yte topp service, sier Marcus Eklund, Global General Manager i FCM.

– Vi har sett etter den beste muligheten for å kunne komme inn i dette markedet, og kjøpet av Travellink Corporate gir oss muligheter for betydelig vekst i fremtiden både i Norge og i Norden.

Det nye selskapet vil hovedsakelig bruke avanserte online-verktøyer utviklet av Travellink Corporate.

– Dette gir oss en stor fordel i markedet for forretningsreiser, spesielt når det neste år blir endringer i bookingsystemet Amadeus, sier Hege Bergsløkken.

I en overgangsperiode vil det nye selskapet arbeide under merkenavnet Travellink Corporate.

Fakta

Flight Centre Travel Group ble grunnlagt av Graham Turner og Geoff Harris i 1981, og det første «Flight Centre Australia» åpnet i Sydney i 1982 med assistanse fra Bill James. De tre australske kameratene likte så mye å reise rundt på kontinentet i en to-etasjers buss at de bestemte seg for å dele reisegleden med så mange mennesker som mulig – og det var altså slik et av verdens største reiseselskaper startet.

De tre arbeider fortsatt aktivt i selskapet, som i dag er blant de hundre største firmaene registrert på børsen «Australian Securities Exchange, og er et av verdens største i sitt slag.

Selskapet har en total årlig omsetning på 18 milliarder AUD (2016) – rundt 12,5 milliarder Euro (113 mrd kr). Det har mer enn 2500 avdelinger med over 18 500 ansatte globalt. FCTG har virksomheter i 90 land under 37 ulike merkenavn – blant annet FCM Travel Solutions, Corporate Traveller, Campus Travel, CiEvents, Stage & Screen Travel Services, Student Flights, Escape Travel, Cruiseabout, Quickbeds, Liberty Travel, GoGo Worldwide Vacations & Worldwide Traveler.

FMC Travel Solutions er blitt valgt til «World’s Leading Travel Management Company» av «World Travel Awards» seks år på rad.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »