Blodig busstrid i Oslo

To sightseeing-selskaper slåss om turister så blodet bokstavlig talt flyter. Turistsjefen i Oslo er flau og skamfull.

0

Kampen om å fylle de røde, toetasjers bussene med turister har gått hardt for seg i sommer, meldte gårsdagens utgave av Aften.

I to år har flere busselskaper kranglet om parkering og kunder i sentrum. VisitOslo har fått en rekke klager fra misfornøyde turister som opplever dårlig Oslo-guiding.

Toppet seg i juni
Flere ganger har ansatte i Oslo Tours og H.M.Kristiansens Automobilbyrå (H.M.K.) slåss åpenlyst på grunn av uenigheter om billettsalg og plassering av bussene.

Den 22. juni ble en H.M.K.-sjåfør slått ned foran øynene på flere turister utenfor turistinformasjonen ved rådhuset. Sjåføren blødde stygt fra hodet og måtte hjelpes av ansatte i turistinformasjonen før ambulanse og politi ankom.

Turistsjef Tor Sannerud sier episoden var svært ubehagelig for hans ansatte i turistinformasjonen og veldig trist for byen.

– Vi er flaue og skamfulle over at dette skjer foran øynene på turistene, og at turister skal måtte oppleve slike tilstander, sier han til Aften.

De siste to årene har opptil fire forskjellige selskaper slåss om å gå guide turistene mellom de største attraksjonene i Oslo.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 19.08.2011 klokken 09.00

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.