Air Berlin-sjef trekker seg

Toppsjef Joachim Hunold i Air Berlin har offentliggjort at han trekker seg fra stillingen som CEO 1. september, samtidig som flyselskapet tar fatt på et omfattende program for å kutte kostnader.

0

Hunhold, som har jobbet i Air Berlin siden 1991, fortsetter i selskapet i en stabsfunksjon. Styret har utnevnt Hartmut Mehdorn til fungerende toppsjef inntil videre, melder Atwonline.

Nettstedet skriver at en sentralt plassert kilde sier at Hunold har vært under press fra aksjeeierne for å levere bedre resultater, og at flyselskapet trenger restrukturering.

Det nye kostnadsprogrammet til Air Berlin, som har fått navnet ”shape & size”, sikter mot å gjøre selskapet lønnsomt igjen. Tiltakene inkluderer å kutte 7500 flyvninger i andre halvår i år, redusere kapasiteten med mer enn en million seter, redusere flåten med åtte flymaskiner, kutte ulønnsomme ruter og redusere frekvensen eller delvis trekke seg ut fra regionale flyplasser. I stedet vil Air Berlin konsentrere seg om Berlin, Düsseldorf, Palma de Mallorca og Wien. I 2012 skal flyselskapet kutte 2,2 millioner seter og 16 000 flyvninger.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 22.08.2011 klokken 09.10

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.