Via Travel ble årets Cathay-agent

I dag ble Via Travel Norge tildelt prisen Agent of the Year i Norden av flyselskapet Cathay Pacific. Særlig veksten innen sjømannsreiser har bidratt til framgangen.

0

– Tusen takk for støtten i markedet og at vi får hjelp til å vokse, sa Tony Seifarth som har tittelen Offline Sales Manager Europe i Cathay Pacific.

Det er i år tredje året prisen deles ut. I fjor vant svenske Australienresor, som er et datterselskap av norske Australiareiser, og året før det danske Jysk. Prisen er basert på salgsutvikling, men også kvalitative forhold som samarbeidsklima og markedsinitiativer er medvirkende i en helhetsvurdering.

Via i vekst
Leverandøransvarlig Dag E. Kværhellen ser ikke på prisen som smisking fra et flyselskap som vil få sterkere fotfeste i Norden.

– Langt i fra. Men det er alltid hyggelig for oss å vinne en pris fordi man er en tydelig aktør i et voksende marked. Spesielt det vi kaller marine travel var i framgang i fjor, ved siden av ordinære forretningsreiser. Og Cathay Pacific er en god partner med et flott produkt, sier Kværhellen til Travelnews.no.

Base i Asia
Cathay Pacific med hovedkontor i Hong Kong flyr til 141 steder i 39 land verden rundt. Selskapet eier dessuten fullt ut Dragon Airlines, også kalt Dragonair, samt 18,7 prosent av aksjene i Air China. De viktigste destinasjonene i Europa er London, Amsterdam, Frankfurt og Paris. København og Stockholm dekkes gjennom et såkalt code share med British Airways.

– Det foreligger ikke noen konkrete planer om egne flyvninger til Skandinavia, sier Seifarth.

Omsetningen til Cathay Pacific vokste med 34 prosent fra 2009 til HKD 90 milliarder, tilsvarende 64 milliarder kroner, i fjor. Overskuddet endte på HKD 14 milliarder, opp fra 4,7 milliarder i 2009.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 06.04.2010 klokken 16.20

Share.

About Author

Comments are closed.