Rekord for kristne ferier

Si-reiser økte omsetningen med nesten 27 millioner kroner fra 2009 til 74 millioner i fjor, og fikk et overskudd før skatt på 7,5 mill. kroner.

0

– Jo, vi hadde et kjempeår i fjor, sier en meget fornøyd disponent Jon Teigen i Si-reiser, som har hovedkontor i Spjelkavik, til Sunnmørsposten.

Avisen skriver at han har to hovedforklaringer på den sterke framgangen.

– Vi arrangerte 44 gruppereiser med til sammen 2100 personer fra Norge til Oberammergau-spelet i Bayern i Tyskland, et av Europas mest kjente kirkespel som arrangeres hvert tiende år. Dessuten sendte vi fem fullsatte charterfly med til sammen rundt 1300 personer direkte fra Norge til Israel. Det siste ble en så stor suksess at vi utvider til syv direktefly i år, blant annet for første gang med en direkte avgang fra Ålesund til Israel, sier Jon Teigen.

Kritikk øker Israel-lojalitet
Han forteller at selskapet hadde ventet at interessen for turer til Israel ville bli litt svekket i fjor siden de satte opp så mange turer til Oberammergau.

– Det skjedde ikke. Tvert imot opplevde vi rene boomen til Israel. En av årsakene var nok direkteflyene, men dessuten har det gått en israelvekkelse over landet. Det har skjedd en slags polarisering. Samtidig som kritikken mot Israel har økt i samfunnet, har Israels venner blitt mer tydelige enn før, sier Jon Teigen.

Siden Oberammergauspelet ikke arrangeres i år, venter Teigen et mer normalt år for Si-reiser.
 
– Skjønt, vi har hatt en god start hittil i år også. Når vi holder Oberammergau utenfor, har vi en økning på 24 prosent i bestillinger i forhold til samme tidspunkt i fjor, sier han.

Si-reiser deler aktivitetene sine i fire områder, nemlig kristen bussferie, reiser til Israel, bibelferie i Syden og opplevelsesreiser. Selskapet har ti fast ansatte, samt en stab på 105 reiseledere fordelt over hele landet.

Flere eiere
Eier av Si-reiser er selskapet Vika-Kroken, som også eier bygningen som de holder til i sentralt i Spjelkavik. Vika-Kroken eies av norske misjonsorganisasjoner. Sunnmøre Indremisjon er største eier og har 48 prosent av aksjene.

Fjorårets overskudd blir benyttet til å betale gjeld i Vika-Kroken, til et utbytte på 1,26 millioner kroner til eierne, til å fylle opp forpliktelsene i Reisegarantifondet og til å styrke egen likviditet.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 09.04.2010 klokken 10.35

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.