Oslo runder 10 000 rom

Hovedstaden får stadig flere hoteller og for første gang teller nå antallet rom over 10 000. Nordic Hotel Consulting etterlyser likevel nye merker.

0

Det siste året har flere nye hoteller blitt bygget i Oslo og flere av de etablerte har utvidet kapasiteten. Til sammen er det nå mer enn 10 000 hotellrom i hovedstaden. Dette kommer frem i Nordic Hotel Consultings ferske markedsrapport, meler Estatenyheter.no.

De nye hotellene er Comfort Express og Park Inn. I tillegg har Holmenkollen Park, Royal Christiania og Anker Hotell utvidet kapasiteten.

– Selv om belegget i Oslo er lavt, og så langt i år ligger på 62,5 prosent, så mener jeg at det er plass til flere hoteller i Oslo, sier Olaf Vangstein i Nordic Hotel Consulting.

For liten bredde
Han påpeker imidlertid at dersom det skal komme noen nye hoteller, så må det for all del ikke bli et nytt Rica-, Thon-, Choice- eller Radisson-hotell. Det har vi nok av.

– Vi trenger noen andre brands og noen andre typer hoteller, sier Vangstein.

Han mener hotellmarkedet i for stor grad er konsentrert om de tre til fire store kjedene.

– At det kommer et nytt hotell i Oslo fra en av disse aktørene tilfører ikke noe nytt. Det vil heller ikke gi byen økt trafikk, og dermed slåss hotellene om de samme kundene, sier Vangstein.

Han mener at det Oslo mangler er et skikkelig high end-hotell.

– Ser man til Finland og Helsinki, så ser man Crown Placa og Hilton. Disse hotellene mangler vi i Oslo. Noe av grunnen tror jeg er at de norske hotelleierne vil leie ut hotellene sine. De vil ikke drive med franchise, men det er det disse internasjonale kjedene ønsker, sier Vangstein.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 09.04.2010 klokken 10.20

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.