OSL mest effektiv i Europa

Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) er igjen kåret til Europas mest effektive flyplass av Air Transport Research Society (ATRS).

0

– Oslo Lufthavn Gardermoen er navet i norsk luftfart, og som eier er Avinor stolt over de resultatene som er oppnådd. Jeg vil takke for den innsatsen alle våre medarbeidere og samarbeidspartnere på OSL legger ned hver eneste dag for å levere et konkurransedyktig produkt, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

– Mange har bidratt til denne prisen og jeg er stolt over å motta den på alles vegne, sier Administrerende direktør Nic Nilsen i Oslo Lufthavn, som er spesielt fornøyd med at man også internasjonalt legger merke til innsatsen som ligger bak.

Det er tredje gang Oslo Lufthavn mottar denne prisen – som de i år deler med København Lufthavn Kastrup (CPH).

Grundig metodikk
ATRS er et akademisk forum som primært består av professorer fra ulike universiteter verden over. De har innhentet statistikk fra 156 lufthavner i hele verden, sammenlignet tallene og kåret vinnere innenfor ulike kategorier. Prisen for Europas mest effektive flyplass baserer seg på lufthavnenes utnyttelse av sitt eget produksjonsapparat. 45 europeiske flyplasser har blitt analysert.

Bakgrunnen for at ATRS mener at OSL er Europas mest effektive flyplass er flere. De viktigste kriteriene som ligger til grunn for prisen er driftseffektivitet i forhold til kostnader og produktivitet i forhold til ansatte. I tillegg trekkes følgende faktorer frem når det gjelder utviklingen hos CPH og OSL:

* Passasjerer og frakt per ansatt
* Antall flybevegelser per ansatt
* Andel av kommersielle inntekter
* Økende andel internasjonal trafikk

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 01.07.2011 klokken 10.05

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.