Mange konferanser til Tromsø

Tromsø hadde en vekst på 31,7 prosent i kurs- og konferanseovernattinger i februar, ifølge SSB. Dermed har Tromsø har passert Stavanger og Trondheim, og har nå bare Oslo og Bergen foran seg.

0

Totalt var det 6485 kurs- og konferanseovernattinger i byen i februar, noterer avisen Nordlys. Det gjør Tromsø til Norges tredje største konferanseby.
 
– Det er svært gledelig med økning i kurs- og konferansetrafikken for både januar og februar måned. Sammen med reiselivsnæringen satser Visit Tromsø-Region knallhardt for at Tromsø skal ta posisjonen som Norges mest attraktive konferanseby, sier Rune Kufaas, kongressjef i Tromsø, til avisen.

Tromsø-hotellene kan glede seg over en total økning på 10 185 gjestedøgn i februar sammenlignet med samme måned i fjor. Det er en økning på 28,9 prosent.

Nordmenn sto for 7974 av overnattingene (opp 28,8 prosent), mens utlendinger sto for 2232 overnattinger (opp 29,2 prosent).

Tromsø har imidlertid hattstor økning i antall tilgjengelige rom siden februar i fjor (26,2 prosent), så belegget har gått ned fra 69,6 til 69 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 09.04.2010 klokken 09.25

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.