Lave flypriser til Australia

Gjennomsnittsprisen på billetter til oversjøiske reisemål ligger på samme nivå som i fjor, men flere destinasjoner skiller seg ut ved at prisene har falt med opptil 20 prosent – for eksempel Australia.

0

– Det har aldri vært billigere å fly “down under” enn nå. Fra Oslo, Bergen og Trondheim kan man fly tur-retur til Sydney for under 8000 kroner, forteller daglig leder Svein Erik Søgård i reisesøkemotoren Travelmarket.no og viser til siste utgave av Norsk flyprisindeks.

Du kan følge utviklingen i flybillettprisene på nettsidene til Norsk flyprisindeks.

Store forskjeller mellom reisemålene
2011 startet med en markant nedgang i billettprisene til oversjøiske reisemål. Denne tendensen har siden avtatt, slik at gjennomsnittsprisen for reiser i begynnelsen av mai ligger på omtrent samme nivå som i fjor. Likevel er det relativt stor forskjell på destinasjonene som ligger til grunn for utregningen av gjennomsnittsprisen i Norsk flyprisindeks.

– Generelt kan man si at det har blitt billigere å reise østover til byer som Bangkok, Beijing, Sydney og Tokyo, mens det har blitt dyrere å reise vestover til New York, Los Angeles, Mexico City og Rio de Janeiro, forteller Søgård.

Bunnpriser til Australia
Særlig til Australia har flybillettene nådd et historisk lavt prisnivå. Ved avreise i uke 18 (2.–8. mai) er det mulig å reise tur-retur til Sydney fra Oslo, Bergen eller Trondheim for under 8000 kroner. Det er billigst fra Oslo, hvor billetten akkurat nå kan fås for 7077 kroner med Abu Dhabi-baserte Etihad Airways.

Reisesøkemotoren Travelmarket.no har foretatt 22 prissjekk siden lanseringen av Norsk flyprisindeks i uke 38/2009, og i løpet av dette halvannet året har det aldri vært billigere å fly til Sydney enn nå.

– Vi har ikke noen entydig forklaring på det lave prisnivået til Australia. Det er ikke bare ett, men flere flyselskaper som har satt prisene til Sydney lavt for tiden. Sannsynligvis er det de siste naturkatastrofene i Asia og Oceania som smitter av på etterspørselen til området, mener Søgård.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 07.04.2010 klokken 09.40

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine david@reis.no

Comments are closed.