First pusser opp for 55 millioner

Hamars eldste hotell, First Hotel Victoria, går igjennom en innvendig totalforvandling som skal være ferdig sommeren 2012. Prislapp: 55 millioner kroner.

0

– Vi som jobber ved hotellet går bare rundt og smiler i rotet, for vi vet at når hotellet blir ferdig blir det byens flotteste! sier hotelldirektør Trude Grøndahl Oreld til Hamar Dagblad og titter bort på gårdeier og daglig leder hos Vold Eiendommer AS, Christian Vold, som står for oppussingen.

I 2005 ble fasaden rustet opp. Nå har arbeiderne startet opp med den innvendige oppussingen av sentrumshotellet.

– Det er et av de største byggende i byen. Innvendig rår hotellet og øvrige leietakere over 9000 kvadratmeter, og oppussingen, som startet 15. mars, og vil foregå fram til sommeren neste år, forteller Vold til avisen.

Hva skjer?
Alt interiør skal fjernes i annen og tredje etasje. I annen etasje blir det 12 nye hotellrom – inklusive fem eksklusive suiter og en ny konferanseavdeling med tre større saler og tre grupperom. I tredje etasje skal det bygges 15 nye hotellrom. Restauranten Christian Krohg forsvinner, men resten av spisesalen renoveres.

– I første etasje lager vi restaurant og bar i de tidligere kontorlokalene og i lokalene som har huset Victoria Bar. Hva slags konsept det blir på restauranten og baren, er noe vi ikke avslører før alle detaljene er på plass. Denne vil åpne et sted mellom mai og juni neste år, sier Vold.

Fjerde, femte og sjette etasje er i dag fulle av hotellrom. Samtlige rom skal totalrenoveres og moderniseres. I sjuende etasje, som i dag rommer 15 rom og en konferanseavdeling, blir erstattet av kun hotellrom.

– Fra å ha 115 rom i dag øker vi kapasiteten til 161 rom når vi er ferdige neste år. I tillegg omgjøres alle dagens enkeltrom til dobbeltrom. Det blir en skikkelig kapasitetsøkning, innenfor eksisterende eiendomsmasse, sier Vold.

På spørsmål om det er marked for så mange nye rom i Hamar, svarer hotelldirektør Grøndahl Oreld:

– Visse helger er alle hotellene i Hamar fullbookede. Vi mener vi skal klare å fylle hotellet bra, men det betinger at vi som selger står på litt. Beliggenheten og standarden på det nyopprustede hotellet vil tale til fordel for oss når kundene skal velge hotell.

Vold mener overnattingskapasiteten i Hamar nå har nådd et maksnivå:

– Politikerne i byen har lenge ønsket seg et nytt storhotell med 200 hotellrom, og mange plasseringer har vært lansert de siste syv, åtte årene. Med vår oppgradering i år og Scandics opprustning i 2005 har vi nådd deres mål om antall rom byen, og behovet for å bygge et nytt hotell i Hamar er neppe lenger til stede. I hvert fall ikke med det første.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 12.04.2010 klokken 22.20

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]no

Comments are closed.