13 prosent flere på Norwegian

I mars fløy 1 155 169 passasjerer med Norwegian. Det er mer enn 134 000 flere enn samme måned i fjor, tilsvarende en økning på 13 prosent. Samtidig var punktligheten på topp.

0

Økningen i antall solgte passasjerkilometer (rpk) var 22 prosent, mens kapasiteten (ask) ble økt med 27 prosent. Dermed sank belegget (load factor) med tre prosentpoeng til 75 prosent.

Gjennomsnittsinntekten (yield) sank fra 55 øre i mars i fjor til 52 øre i mars i år. Enhetsinntekten (rask) sank fra 43 til 39 øre.

Fire nye fly i mars
I løpet av mars måned har Norwegian fornyet flåten med fire nye Boeing 737-800-fly levert fra fabrikken, samtidig som flere Boeing 737-300-fly har blitt faset ut.

– De nye flyene betyr at miljøutslippene og drivstoffkostnadene reduseres betydelig. Samtidig vil høyhastighetsbredbånd og nytt Dreamliner-interiør bidra til å bedre den totale kundeopplevelsen, skriver selskapet i en melding.

I slutten av mars måned åpnet også Norwegian nye innenriksruter og base i Finland.

Les også: Finsk bråk for Norwegian.

Mest punktlig i Norge
– Norwegian har jobbet systematisk for å bedre punktligheten og for at passasjerene våre skal ”være der når det skjer”. I mars måned har dette resultert i at selskapet er mest punktlig på alle de største norske flyplassene, det vil si Oslo Gardermoen, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bodø og Molde, opplyser Norwegian.

Selskapet viser til Avinors punktlighetsstatistikk. Norwegian opererte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i denne måneden, hvorav 84,7 prosent gikk på oppsatt rutetid. 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 07.04.2010 klokken 09.25

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine david@reis.no

Comments are closed.