– Prisen er viktigst

Over halvparten av skandinavene sier at prisen er viktigst når de bestiller en fritidsreise, viser en undersøkelse i regi av Amadeus.

0

Hele 51 prosent av respondentene i Amadeus’ undersøkelse oppgir at prisen er den mest avgjørende faktoren når de bestiller en fritidsreise. 32 prosent av de spurte tar mest hensyn til sikkerheten og de resterende 17 prosent gjør sin bestilling basert på status.

– Etter å ha gjennomført undersøkelsen har vi identifisert tre tydelige typer reisende: den prisbevisste, den trygghetssøkende og den statussøkende, sier salgssjef Markus Nilsson i Amadeus Skandinavia i en pressemelding.

De ulike typene reisende er identifisert basert på hva de verdsetter høyest ved selve bestillingen av reisen, samt hvordan deres bestillingsmønster ser ut.

Målet med studien er ifølge Amadeus  å bidra til en bedre forståelse av de reisendes behov, følelser og atferd. Det kan hjelpe reiseselskapene med å utvikle sine produkter og tjenester for de reisende.

Rapporten tar utgangspunkt i de typene reisende Amadeys har identifisert, og beskriver hvordan hver kategoris reisebestillingsprosess er satt sammen. Den gir også tips til reiseselskaper om hvordan de kan møte kundene i bestillingens ulike faser.

Fordelingen mellom de ulike typene reisende er ganske jevn i Skandinavia. Det er bare Danmark som skiller seg ut når det gjelder den statussøkende med 19 prosent sammenlignet med Norge (15 prosent) og Sverige (17 prosent).

Undersøkelsen viser også at de som er single oftere kategoriserer seg som prisbevisste, mens samboere og gifte oftere ser på seg selv som statussøkende.

Her de tre typene reisende som ble identifisert:

Den prisbevisste

Den prisbevisste er en reisende som leter etter den laveste prisen både på fly og hotell. God pris er til og med viktigere enn gode reisetider og komfort. Den prisbevisste bruker ofte sammenligningssider for å finne den laveste prisen og ønsker rabatter og tilbud for fly og hotell velkommen. Det er ikke noe problem å bruke mye tid på å søke på flere nettsteder for denne typen reisende.

Den trygghetssøkende

Den trygghetssøkende er en person som unngår risiko og vil ha fullstendig kontroll på hele bestillingsprosessen. Helst skal reisen bestilles i god tid og først og fremst hos velkjente reisebyråer og flyselskaper med personlig kontakt for å forsikre seg om at bestillingen blir korrekt. Den trygghetssøkende foretrekker å dra på charterreiser eller pakkereiser.

I denne kategorien finner man mange barnefamilier som ofte prioriterer trygghet og enkelhet når de skal reise.

Den statussøkende

Den statussøkende foretrekker litt mer komfort og luksus sammenlignet med de andre typene reisende. En reise skal være noe man unner seg i form av nytelse.

Den statussøkende er villig til å betale mer for komforten og forsøker å unngå lavbudsjetts-alternativer ved bestilling. Luksus og glamour lokker, samt den sosiale statusen man oppnår ved å være den første til å oppdage et visst reisemål eller hotell. Denne typen reisende vet hva han/hun vil oppleve og foretrekker å bestille i god tid hos nøye utvalgte aktører.

Du kan laste ned hele rapporten her.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.