Oslo fortsatt inne blant topp 20

Paris topper listen over verdens største kongress-byer. Oslo beholder en «meget hederlig» 19. plass på Europa-listen, ifølge organisasjonen ICCA.

0

Seminarer, eventer og kongresser er viktige drivere i internasjonalt reiseliv, og utgjør for eksempel en betydelig inntektskilde ikke bare for hotellbransjen. Den totale overrislingseffekten ut over hotellinntektene er betydelig, som gjør at alle de store byene verden over legger store ressurser inn i å tiltrekke seg denne virksomheten.

Visit Oslo er blant aktørene som de siste årene har satset bevisst på dette, og har ifølge direktør for organisasjonens kongress-avdeling, Annie Kristi Korsmo, fått til et betydelig løft.

– Selv i et stadig voksende og skjerpet internasjonalt marked klarte Oslo å beholde sin posisjon som nummer 19 i Europa, sier Korsmo om «dommen» som falt i forrige uke.

Det arrangeres svimlende 12 937 roterende kongresser verden over. I statistikken til bransjens paraply-organisasjon, International Congress and Convention Assiciation (ICCA) for 2018, som omfatter alt fra mindre bilshow til gigantiske kongresser for verdensomspennende farmasøytiske industri-giganter, er hundre byer omtalt.

De syv første byene på topp ti-listen er europeiske, med nevnte Paris på topp, etterfulgt av Wien og Madrid. Den første byen utenfra Europa er Singapore på syvendeplass. På tiende ligger Bangkok.  Innimellom de to befinner Praha seg.

Vurdert per land ligger USA ikke overraskende suverent på topp, med Tyskland, Spania og Frankrike på de påfølgende plassene.

Siden 2014 har Oslo klatret syv plasser, fra 26. til 19. På verdensrankingen derimot er Oslo på 31. plass, med skandinaviske byer som København (16.) og Stockholm (19.) foran seg på tabellen.

Korsmo – som sitter i ICCA-styret – understreker samtidig at Visit Oslo jobber kontinuerlig i et stadig mer tilspisset marked med å posisjonere seg. I fjor økte antallet internasjonale kongresser i hovedstaden.

– Det viser at vårt fokus på kongress-markedet i Oslo gir resultater, konkluderer Annie Kristi Korsmo.

Share.

About Author

Comments are closed.