Økte omsetningen til 14 milliarder

For den franske hotellgruppen AccorHotels økte omsetningen første halvår i år med 14,3 milliarder kroner. De er nå inne i en omfattende omlegging av sin forretningsmodell.

0

Driftsresultat før finansavskrivninger og skatter, såkalt EBITDA, var på 2,7 milliarder kroner. Det er opp 4.2 prosent, og selskapet kunne rapportere et netto overskudd, inkludert salg av AccorInvest på 21 milliarder kroner.

Inkludert oppkjøp åpnet AccorHotels 301 hoteller i første halvår, med i alt 45 150 rom.

HotelServices, som er drifts- og franchise-divisjonen i AccorHotels, rapporterer en økning i forretningsvolumet på 10.3 prosent, med en omsetning på 11,4 milliarder kroner.

– I første halvdel av 2018 fortsatte AccorHotels den omfattende transformasjonen av vår forretningsmodell, med salg av aksjemajoriteten i AccorInvest, integrasjonen av Mantra i Australia, Mantis i Syd-Afrika og oppkjøp av Gekko i Frankrike. I annet halvår kommer Mövenpick i Midtøsten, Atton i Syd-Amerika og Sbe i USA inn i vårt nettverk. Gruppen leverte solide resultater i første halvår 2018 og en rekord i organisk vekst, med åpning av 20.000 nye rom, sier toppsjefen i AccorHotels, Sébastien Bazin, i en pressemelding.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.