Økte enhetsinntekter med 18 prosent

Norwegians fokus på inntjening ser ut til å bære frukter. Trafikktall for november viser at enhetsinntektene økte for åttende måned på rad.

0

Dette skjer mens kapasiteten blir redusert, i tråd med selskapets strategi. Enhetsinntektene økte med hele 18 prosent og fyllingsgraden med 4,2 prosentpoeng til 83 prosent.

Totalt 2 283 821 passasjerer fløy med selskapet denne måneden og punktligheten var på 86,2 prosent, opp 3,7 prosentpoeng. Selskapet gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere økte enhetsinntekter, høyere fyllingsgrad og bedre punktlighet, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, i en pressemelding. 

– Den planlagte kapasitetsreduksjonen påvirker tallene positivt, i tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. Også denne måneden har vi justert ruteporteføljen og kapasiteten for den kommende vintersesongen og neste sommer for å sikre at vi er godt posisjonert for å møte etterspørselen, fortsetter Karlsen.

Den totale trafikken (RPK) var ned 23 prosent og kapasiteten (ASK) var ned 27 prosent.

Selskapet har denne måneden redusert CO2-utslippene til 73 gram per passasjerkilometer, en reduksjon på seks prosent sammenlignet med samme periode i fjor til tross for at MAX-flyene er på bakken og selskapet har vært tvunget til å leie inn eldre fly.

Selskapet har ifølge egne tall redusert utslippene per passasjer med hele 30 prosent siden 2008.

Share.

About Author

Comments are closed.