Nye Hurtigruten ble sjøtestet

Hurtigruten MS Roald Amundsen nærmer seg sjøsetting fra Kleven Yard. I helgen fullførte verdens første hybriddrevne cruiseskip sine første tester i fjordene langs vestkysten av Norge.

0

Med norske fjorder som testfelt – og de berømte Sunnmørsalpene som et spektakulært bakteppe – ble hybridskipet MS Roald Amundsens testet i farvannene utenfor Kleven Yard i Ulsteinvik.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene fra sjøprøven. Kleven-ansatte, sammen med våre underentreprenører, har gjort en god jobb som ledet fram til den vellykkede sjøprøven, sa Kleven-konsernsjef Olav Nakken.

Skreddersydd som den er for noen av de mest ekstreme sjøveiene på planeten, er MS Roald Amundsen for tiden sammen med sitt søsterskip MS Fridtjof Nansen i ferd med å bli ferdigstilt.

Hybridskipene med plass til 530 gjester har banebrytende grønn teknologi som batteripakker og spesialdesignet, isforsterket skrog.

– Med sine mange nyvinninger ombord er dette et svært teknisk komplisert skip, og da er det viktig for oss å verifisere at alle systemene fungerer som planlagt, sier prosjektleder Asbjørn Vattøy på Kleven.

Etter levering i vår skal MS Roald Amundsens ut på sin jomfrusesong langs norskekysten, deretter til Svalbard og Grønland, før skipet krysser den legendariske Nordvestpassasjen og går sør til Antarktis.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.