Ny turistambassadør for Ecuador

Med Jessica Meza (40) har Ecuador har fått sin første turistambassadør i Norge. Oslo-baserte Meza driver selv flere reiselivsbedrifter og ser hun fram til å gå løs på oppgaven med å friste flere nordmenn til å besøke det søramerikanske landet.

0

Jessica Meza eier selv to hoteller i Ecuador. Hun er også engasjert i utviklingen av bærekraftig turisme på Galapagos-øyene. Fra 2013 har hun vært bosatt i Oslo. Nå vil hun engasjere seg for å gjøre Ecuador til et kjent turistland for nordmenn.

I januar utnevnte det ecuadorianske turistdepartementet henne til landets første turistambassadør i Norge. Det var kjærligheten som bragte Meza til Norge, hvor hun i dag er etablert med to barn. Driften av bedriftene hennes i hjemlandet krever at hun deler tiden sin mellom Oslo og Ecuador. Hun er stolt av tilliten hun har fått som turistambassadør.

– Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å reise, og stadig flere har begynt å oppdage eksotiske reisemål utenfor Europa. Ecuador kan by på alt nordmenn etterspør; sol, strand og komfort, nye, eksotiske reisemål unna allfarvei og et rikt og variert kjøkken.

Jessica Meza mener at mange nordmenn vil sette særlig pris på at man i Ecuador kan oppleve alle de unike kvalitetene som kjennetegner Sør-Amerika som turistregion, samtidig som landet ikke er ødelagt av masseturisme.

– Ecuador er et Sør-Amerika i miniatyr, med fire helt ulike turistregioner med hver sine særegne kvaliteter. Vi kan by på stillehavskysten, Amazonas, Andesfjellene og Galapagosøyene som er unike i verden.

Grønn turisme
Som reiselivsgründer har Jessica Meza et særlig stort engasjement for utvikling av grønn og bærekraftig turisme på de sårbare Galapagosøyene. Hun har sammen med sin norske partner vært involvert i byggingen av syv av turistbåtene som opererer på øygruppen og de har i dag driftsansvaret for tre av dem.

Galapagos er verdenskjent og et helt unikt produkt i verdenssammenheng. På grunn av det sårbare miljøet på øygruppen, er turismen her underlagt verdens strengeste miljøkrav. Kun små turistbåter kan besøke øygruppen. Hver øy har aldri besøk av mer enn to turistbåter samtidig. Det er også et maksimalt tall på antall båter som kan operere på øygruppen.

– Dette er faktisk en stor fordel for gjestene. De strenge begrensningene på antall gjester gir en eksklusiv turistopplevelse og sikrer at miljøet blir ivaretatt for framtidige generasjoner, noe som er viktig for miljøbevisste turister.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.