Ny nasjonalpark i Sverige

Den 25. mai innvies Åsnens nasjonalpark, som den nyeste blant Sveriges tretti nasjonalparker.

0

Kronprinsesse Victoria er på landskapsvandring i området på samme tid, og deltar på innvielsen av den nye nasjonalparken som omfatter naturreservatene Bjurkärr, Toftåsa myr og Västra Åsnens övärld. Området er en unik blanding av urørte skogsområder og et rikt plante- og dyreliv, i tillegg til den vakre innsjøen Åsnen. Innsjøen har en kystlinje på til sammen 700 kilometer og over 1 000 små øyer, og er perfekt for spennende kanoturer. Selve nasjonalparken ligger i den vestre delen av Åsnen-området, og har to innganger – Sunnabron, som ligger i naturreservatet Bjurkärr og Trollberget, sør for Hulevik. Sunnabron er hovedinngangen, og gjennom denne treffer man på vandrestier som fører til hundre år gamle løvskoger som tilhører Sveriges mest verdifulle skogsområder.

Paradis for friluftselskere
Mulighetene for å komme tett på naturen er mange i Åsnens nasjonalpark. Kano- eller kajakkpadling er en av mange måter å oppleve området, og det er enkelt å ta seg rundt enten til fots eller på sykkel. Det er likevel på vannet man virkelig har muligheten til å oppleve den stille og uberørte skjærgården, med sine skoglignende øyer. Det er også mulig å bli med på guidede fisketurer, og turer for å titte på områdets fugleliv.

Idyllisk overnatting midt i nasjonalparken
Det finnes flere muligheter for overnatting i eller i nærheten av Åsnens nasjonalpark, og en av de aller fineste er Getnö Lake Åsnens Resort på Getnö Gård. Der ligger 12 hytter klare for å gi gjestene alt de kan behøve av komfort, samtidig som følelsen av å være tett på naturen beholdes. Flere av hyttene har egen badstu, og det finnes grill- eller ildplass ved alle boenhetene. Hyttene ligger skjermet og idyllisk til, med tilgang til bade- og båtbrygge.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.