NSB i strupen på Flytoget

Lavere priser, hyppigere avganger og nesten like rask transport gjør NSB til en arg konkurrent på strekningen Oslo-Gardermoen.

0

NSB, Flytoget og bussene kjemper alle om passasjerene til Oslo Lufthavn. Stadig flere har oppdaget at man kommer like raskt frem, men til nesten halve prisen, om man velger riktig tog. I fjor knuste NSB sin konkurrent i kampen om passasjerene til Oslo Lufthavn, melder nettstedet flysmart24.no.

NSBs stadig bedre tilbud gjør at det er betydelige penger å spare til lufthavnen. I fjor fraktet NSB 4,3 millioner reisende på strekningen mellom Oslo og Gardermoen. Det er brutto 611 500 flere enn året før, viser tallene fra stasbaneselskapet.

Flytoget hadde 3,4 millioner reisende totalt mellom de to stasjonene, en vekst på bare én prosent, eller 38 000 reisende.

Selv om NSBs tall omfatter alle som også har gjennomgående billett med togene mellom Oslo S og Oslo Lufthavn, er veksten mellom hovedstaden og hovedflyplassen med NSB solid.

I det stille har NSB de senere årene satset på dette markedet, og har nå tre avganger i timen fra Oslo til Gardermoen. NSB tar 101 kroner for en billett mens Flytoget krever 190 kroner for akkurat den samme turen, bare et par minutter raskere.

For de som har månedskort med Ruter er NSBs billett enda billigere, da koster billetten bare 66 kroner.

Les mer om NSBs satsing her!

Share.

About Author

Comments are closed.