Norsk hjelp til cruiseindustrien

Når cruiseindustrien forbereder seg på å gjenoppta driften, gjør den nødvendige endringer for å gjenoppbygge tillit og tillit fra passasjerer, regjeringer og besetningsmedlemmer. Sikkerhetspolicyer, praksis og utstyr er satt i verk for å redusere risikoen for spredning av virus ombord.

0

En ting denne pandemien har lært oss, er viktigheten av å trygt isolere og transportere smittsomme pasienter fra skipet.

– EpiShuttle er et enkelt pasientisolasjons- og transportsystem. Det muliggjør sikker transport av smittsomme pasienter på cruiseskip. Det isolerer pasienten fullstendig, samtidig som det muliggjør nødvendig pleie og behandling under transport, sier Ellen Cathrine Andersen, administrerende direktør i EpiGuard, det norske selskapet bak transportsystemet EpiShuttle, som er i bruk over hele verden.

American College of Emergency Physicians anbefalte pasientisolasjonssystemer allerede i 2019.

– Cruiseindustrien må forberede seg på smittsomme infeksjoner blant passasjerer eller besetningsmedlemmer. Å ha en EpiShuttle ombord øker beredskapen og reduserer risikoen for et ukontrollert virusutbrudd, sier Andersen.

Store cruiseselskaper som Carnival og Royal Caribbean implementerer nye og detaljerte sikkerhetsrutiner, inkludert helsescreening før de legger ut. Når alle cruiseselskaper tilpasser seg, ser de store aktørene på hvordan de kan redusere risikoen ved å legge til ny teknologi for å håndtere eventuelle nye utbrudd.

– EpiShuttle tillater pasientovervåking og full intensivbehandling under transport, inkludert nødprosedyrer som intubasjon og innsetting av sentrale venekateter. I tillegg, for Covid-19 pasienter, er den justerbare ryggstøtten ekstremt viktig for å holde hosten på et minimum. Rygglenet og den romslige gjennomsiktige hardtoppen gjør EpiShuttle komfortabel. Komfort og redusert følelse av innestenging for pasientene inne i EpiShuttle var viktige sider ved utformingen av produktet, forklarer Andersen.

Covid-19-pandemien har lært oss viktigheten av tilgang til verneutstyr, og sikker transport av infiserte pasienter er avgjørende. EpiShuttle er i bruk over hele verden under pandemien, på sykehus og i både luft- og bilambulanser, beskytter helsepersonell og redder liv. For å oppfylle løftene til passasjerer og besetningsmedlemmer, kan det være en del av den nye sikkerhetsstandarden ombord å ha en EpiShuttle om bord på alle cruiseskip.

– EpiShuttle er nå i bruk i de britiske, kanadiske, norske og danske flystyrkene, samt flere EMS-tjenester over hele verden. Det er NATO-børsnotert og CE-merket som medisinsk utstyr i klasse 1. Nå skal vi også betjene cruiseindustrien, avslutter Andersen.

Share.

About Author

Comments are closed.