Nordica kutter flere ruter

Det estiske flyselskapet Nordica sliter og kutter tre ruter fra Tallinn til Oslo, Amsterdam og Sankt Petersburg.

0

Nordica er et statlig selskap som oppsto i 2015 etter at Estonian Air gikk konkurs. Selskapet har en avtale med LOT Polish Airlines, som gir det en tilknytning til Star Alliance.

– Når stadig flere flyselskaper etablerer ruter til Tallinn blir konkurransen hard, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– På disse betingelsene gir det mening for å styrke den profitable delen av selskapet med ruter til andre markeder for å kunne sikre en økonomisk bærekraftig drift, sier toppsjefen i Nordic Aviation Groupl, Hannes Saarpuu, videre.

Ifølge ham er det den reduserte etterspørselen på rutene til Amsterdam og St. Petersburg som gjør at de nå blir nedlagt. I den harde konkurransen med AirBaltic og Norwegian på ruten mellom Oslo og Tallinn ser Nordic seg nødt til å legge ned også denne.

Nedleggelsen trår i kraft på begynnelsen av nyåret. Fra 14. januar vil Nordica ha åtte destinasjoner i vintertrafikk-programmet, blant annet København.

Nordica forventer en samlet nedgang i 2018 med underskudd på «adskillige millioner euro», men selskapet forventer å vøre profitabelt igjen i 2019.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.