Nesten 2,1 millioner reiste over Torp

Totalt reiste 2 073 228 passasjerer til og fra Torp i 2019 – en liten nedgang på 0,4 prosent i forhold til året før. Samtidig passerer flyplassen to millioner reisende.

0

Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1 722 472 passasjerer. Dermed er Torp fortsatt landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, kun slått av Oslo og Bergen lufthavn.

Polen er det største markedet etterfulgt av innenriks, Spania, Storbritannia og Nederland.

Både Wizz Air og Ryanair har stor kapasitet til flere av storbyene i Polen, som Gdansk, Warszawa, Krakow og Katowice. 

Til Spania gjelder det samme både Ryanair og Norwegian.

Innenriks er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger. Innenriks reiste 350 756 passasjerer til og fra Torp, som er en liten vekst på 0,4 prosent fra året før.

– I slutten av mars får vi en ny direkterute, et samarbeid mellom Widerøe og Braathens, direkte til Stockholm Bromma, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

– Dette er en rute som har vært sterkt etterspurt av regionens næringsliv. Til sommeren får vi Bulgaria på rutekartet med charteroperatørene TUI og Nazar. Widerøe fortsetter også med sine populære sommerruter direkte til Bodø og Tromsø. 

Spesielt gledelig må det være for flyplassen at kundetilfredsheten blant passasjerene som bruker Torp er bedre enn noen gang. 

–Det kan vi takke alle de flinke ansatte i Team-Torp for og det gir oss ekstra motivasjon til å jobbe for et enda bedre tilbud for våre passasjerer. Vi vil samtidig oppfordre regionenes befolkning til å tenke Torp når de skal ut å fly. På denne måten danner vi grunnlaget for videre vekst og forankring av de rutene vi allerede har, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, som forventer en moderat vekst på Torp i 2020.

De mest populære destinasjonene fra Torp i 2019 var
1. Krakow/Katowice
2. Gdansk
3. Warszawa
4. Amsterdam
5. Alicante  
6. Manchester

Share.

About Author

Comments are closed.