MS Finnmarken får historisk oppgradering

Hurtigrutens MS Finnmarken skal bygges om til et helt nytt, premium ekspedisjonscruisekip – i det som blir den mest omfattende oppgraderingen i Hurtigrutens historie.

0

Fra 2021 skal nyoppussede MS Finnmarken seile året rundt på ekspedisjonscruise til håndplukkede destinasjoner langs norskekysten.

Men etter at den omfattende oppgraderingen er ferdig våren 2020, kan Hurtigrutens gjester få en unik mulighet til å oppleve nye MS Finnmarken de siste månedene hun seiler i Kystruten Bergen – Kirkenes.

– Vi skal forvandle henne til et fullverdig, premium ekspedisjonscruiseskip, med komforten og fasilitetene som trengs for å skape unike opplevelser, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

(Foto: Agurtxane Concellon/Hurtigruten)

Skipet skal gjennom større tekniske, miljøvennlige oppgraderinger – som ombygging og oppgradering av motorene slik at de tilfredsstiller alle kjente og kommende reguleringer (Tier 3). Hun får også landstrømtilkobling, og blir klargjort for fremtidig installasjon av batteripakker.

(Foto: Hurtigruten)

Alle lugarer og suiter blir totalrenovert, med lyse moderne materialer og større vinduer for å løfte reiseopplevelsen. På dekk 8, der det i dag ligger treningsstudio og sauna, blir det bygget fem store suiter (bildet over) med panoramavinduer og spektakulær utsikt.

(Foto: Hurtigruten)

Hovedrestauranten forvandles til Restaurant Aune (bildet) – Hurtigrutens nye restaurantkonsept for den stadig voksende flåten av ekspedisjonscruiseskip. Restauranten er oppkalt etter skipshandler Tinus Aune fra Tromsø, og skal servere frokost, lunsj og middag i en sosial og uformell skandinavisk atmosfære.

Restaurant Lindstrøm – en spesialrestaurant oppkalt etter polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, polarheltenes foretrukne kokk på de mest kjente ekspedisjonene. Rettene vil hente inspirasjon fra tradisjonell norsk matlaging, samtidig som de får en moderne vri, både til frokost og middag.

Restaurant Fredheim, et uformelt spisested oppkalt etter den legendarisk fangststasjonen på Svalbard, skal bygges på dekk 7, og et grillsted på dekk 8.

(Foto: Hurtigruten)

Hurtigrutens nye høyteknologiske Science Center (bildet over) skal bygges forut på dekk 4. I tillegg til forelesningssaler, vil området få det siste innen høyteknologiske verktøy som berøringsskjermer, forskningsutstyr og andre interaktive hjelpemidler.

(Foto: Hurtigruten)

Nytt wellness-område (bildet over) vil bli bygget på dekk 7, og inkluderer en lounge, behandlingsrom, treningsstudio og sauna med panoramautsikt.

Bassengområdet utendørs på dekk 7 vil bli totalrenovert, butikken utvidet – og bildekket fjernet og omgjort til startpunkt og samlingssted for Hurtigrutens ekspedisjonsbåter (rib-er) og annet ekspedisjonsutstyr.

MS Finnmarkens store kunstsamling blir bevart og i så stor grad som mulig videreført i forvandlingen fra kystrute- til ekspedisjonsskip.

 

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.