Minst syv druknet på Donau

Syv mennesker er bekreftet døde etter at den norskeide elvecruisebåten Viking Sigyn kolliderte med et annet fartøy, som kantret og sank på Donau i hjertet av Budapest i Ungarn.

0

Det var ifølge Reuters minst 35 personer ombord, inkludert passasjerer og mannskap på ulykkestidspunktet onsdag kveld. Kantringen skjedde nær den ikoniske ungarske parlamentets-bygningen i sentrum av byen.

Redningsmannskaper inkludert brannvesenets båt var ifølge øyenvitner raskt på plass.

Ifølge de samme vitnene ble båten «Mermaid» (havfrue) rent i senk av elvecruisebåten Viking Sigyn, eid av nordmannen Torstein Hagen. En pressemelding fra selskapet bekrefter at den norskeide båten var involvert i ulykken i Budapest. Ut over det vil ikke Viking Cruises foreløpig uttale seg.

Minst syv personer – alle angivelig fra fra Sør-Korea – er bekreftet druknet. De første meldingene antydet at de øvrige passasjerene var reddet, men nå fryktes det at 28 har omkommet. Kun sju er bekreftet berget.

Skipet sank like etter klokken 22.00 lokal tid, uttalte en talsmann for rederiet, som også bekreftet at 32 passasjerer og to mannskaper var ombord «Mermaid» på ulykkestidspunktet.

Det er mye vann i Donau, med sterke strømmer, og det regner mye i Budapest natt til torsdag, noe som skapte utfordringer i redningsarbeidet, ifølge Reuters. De melder også at ulykken etterforskes som en kriminell handling.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.