Michelin-stjernedryss over Norge

Bare Restaurant i Bergen og Under i Lindesnes sikrer seg en stjerne i den nordiske Michelin-guiden. Mandagens seremoni ble litt av et stjernedryss for Norge.

0

Stjernedrysset nådde også Oslo, Trondheim og Stavanger.

På forhånd var det knyttet ekstra spenning til om Bergen ville få sin første Michelin-restaurant. Det gjorde byen.

– Det var på tide, sa kjøkkensjef Kristian Bretten Vangen fra Bare Restaurant fra scenen da han mottok utmerkelsen. Han benyttet sjansen til å skryte av lokale råvarer.

– Vi elsker vestkysten i Norge, sa han.

Restauranten ligger i Bergens børsbygning.

Undervannsrestaurant nådde opp
Under i Lindesnes ble også hedret med en Michelin-stjerne, under ett år etter at den åpnet som Europas første undervannsrestaurant.

– Det er helt vilt. Vi hadde Michelin-stjerne som ambisjon, men etter et år? Det er uvirkelig, sier den danske kjøkkensjefen Nicolai Ellitsgaard, ifølge Fædrelandsvennen

Oslo, som fra før har tre én-stjerners restauranter, fikk enda en på laget: Omakase. Sushirestauranten der Vladimir Pak svinger kniven var noe av en overraskelse, da navnet ikke var å finne blant de forhåndsomtalte favorittene.

Det var imidlertid Speilsalen på Britannia hotell i Trondheim, og spådommen slo til.

– En drøm har gått i oppfyllelse, sier kokken Christopher Davidsen, som tidligere har vunnet sølv i kokkekonkurranse Bocuse d’Or.

Han er fornøyd med å ha hentet hjem en Michelin-stjerne, under ett år etter at restauranten åpnet.

Trondheim hadde sitt gjennombrudd i denne sammenhengen i fjor, da Fagn og Credo skaffet byen de to første utmerkelsene fra Michelin.

Tostjerners jubel i Stavanger
I Stavanger var det også grunn til å juble. Der klatret nemlig restauranten Renaa fra én til to stjerner.

Norges eneste trestjernersrestaurant Maaemo er ikke med i årets nordiske guide. Det skyldes at restauranten stengte i desember for å flytte. Den åpner igjen i nye lokaler 24. februar.

Internasjonal direktør for Michelin-stjernene Gwendal Poullenc kunne mandag fortelle at deres inspektører alt har sikret seg bordreservasjon i den nye restauranten, men ville ikke avsløre når de kommer.

Til sammen er det nå elleve norske restauranter med Michelin-stjerner. Næringsminister Iselin Nybø (V), som var til stede under mandagens seremoni, er fornøyd med uttellingen.

– For en kveld! Det er fantastisk at Norge fortsetter å markere seg som en matnasjon i stjerneklasse. Jeg håper dette vil bidra til at enda flere får øynene opp for Norge som en spennende matdestinasjon, og at det kan inspirere flere til å satse på restaurant- og matfag, sier hun i en kommentar sendt til NTB.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.