Loganair med ny rute mellom Aberdeen og Haugesund

Det skotske flyselskapet Loganair kunngjorde mandag at de åpner en ny rute fra Haugesund til Aberdeen – selskapets første rute fra byen.

0

Flyselskapet starter helårsruten med seks ukentlige avganger den 24. februar 2020. Forbindelsen vil forenkle foretningsreiser til Europas olje- og gassenter og for fritidsreisende som ønsker å utforske Skottlands nordøstlige region.

Operert av et 49-seters Embraer 145 jetfly med en flytid på 1 time og 15 minutter blir Haugesund Loganairs tredje destinasjon i Norge, sammen med Bergen og Stavanger. Videre fra Aberdeen kan norske kunder utnytte gode forbindelser videre til Loganairs nettverk som blant annet inkluderer; Newcastle, Shetland, London og Orknøyene.

– Ruten mellom Aberdeen og Haugesund vil bety mye for maritim- og offshoresektor på Haugalandet. Flere av våre medlemsbedrifter har betydelig aktivitet i Storbritannia og spesielt i Skottland og vil dra fordeler med redusert reisetid mellom Haugesund og Aberdeen, sier Sverre Meling, daglig leder i Maritimt Forum.

Pål Visnes, kommersiell leder ved Haugesund lufthavn, Karmøy er også fornøyd med den nye ruten:

– Vi er veldig glade for at Loganair vil starte ruten Aberdeen – Haugesund. Haugesund lufthavn ble overtatt av det lokale selskapet Lufthavndrift AS våren 2019. Med Loganair har vi fått en partner som passer veldig godt inn i vår strategi om å videreutvikle Haugesund Lufthavn som en regional flyplass med relevante internasjonale direkteforbindelser fra Haugesund til Aberdeen og videre inn i deres nettverk i Storbritannia. Loganair er et selskap et meget godt omdømme blant sine kunder, med høy punktlighet, er økonomisk veldrevet og ikke minst representerer Logan Air en positiv og fleksibel samarbeidspartner for oss. Alt dette taler for en god service til reisende på den nye ruten fra Haugesund til Aberdeen, sier han i en pressemelding mandag.

– Vi er glade for å betjene Haugesund med denne nye direkteruten til Aberdeen. Det er viktige foretningsforbindelser mellom de to byene som deler en arv bestående av energi og maritim industri, sier Kay Ryan, komersiell direktør i Loganair.

– De hyppige avgangene vil også gjøre det lettere å drive foretning mellom Hagesund og resten av Storbritannia på grunn av de nye og praktiske rutene fra knutepunktet vårt i Aberdeen. Dette blir vår tredje rute til Norge og vi ser frem til å ytterligere styrke båndene mellom Skottland og vår gode nabo.

Share.

About Author

Comments are closed.