Lanserer reiser for single

Norges single utgjør 47 prosent av befolkningen. Nå lanserer turoperatøren Apollo pakkereiser for de som reiser alene – Apollo Solo.

0

Norge troner øverst på europalisten over de land med flest enslige husholdninger. Ifølge Apollo gjøres det imidlertid lite for å imøtekomme reisebehovet for denne målgruppen.

River ned murer

– Vi har lenge merket stor etterspørsel rundt soloreiser, men grunnet mangel på enkeltrom på majoriteten av hotellene er det rett og slett utfordrende, sier Beatriz Rivera, presseansvarlig i Apollo, i en pressemelding.

Nå skal Apollo omprofilere enkelte av sine konsepthoteller i utvalgte uker, som et første steg for å imøtekomme dette behovet.

Mondo Solo – som lanseres i disse dager – er reiser tilpasset soloreisende, enten man reiser helt på egenhånd eller alene med barn. I førsteomgang er det snakk om tre ulike hotellkonsepter som omprofileres. Alle er tilgjengelige i utvalgte uker i høysesong med rabatterte priser.

– Vi ønsker ikke bare å gjøre det rimeligere for folk å reise alene, men også enklere. Vi vet at det finnes barrierer; at mange dessverre heller dropper ferien enn å reise uten et følge. Derfor lanserer vi ulike typer reiser, tilpasset ulike livsfaser og situasjoner. Forhåpentligvis vil det bidra til å rive ned muren litt og vise at det å reise på egenhånd ikke trenger å bety alene, sier Rivera.

I slutten av juli arrangerer Apollo en solouke for de som reiser alene med barn til familiehotellet Kipriotis Maris på Kos i Hellas. Denne uken er både barneklubben, sosiale sammenkomster, morgenyoga og barnedisco inkludert i prisen.

– Jeg er selv mor med delt omsorg og har kjent på følelsene som følger med når man reiser alene på pakkereise med barn. Det er jo vanligvis ikke mange av oss på disse familiehotellene, og det er lett å føle seg litt ensom. Å kunne legge ferien til en Solo-uke hvor jeg vet at jeg ikke er den eneste i min situasjon gjør det litt lettere. Det resulterer nok i at både småen og jeg enklere utvider vennekretsen, sier hun.

Fra 1. juli og ut september tilbyr også reisearrangøren «ekstra snille» priser for foreldre som reiser alene med barn, på flere utvalgte familiehoteller.

Apollo Mondo Solo: I uke 38 arrangeres en Solo-uke på voksenhotellet Milna Osam på Brac i Kroatia. Uken retter seg mot voksne som vil koble av og dyrke egentid, men samtidig ha muligheten til å treffe likesinnede under mingling, vinsmakinger og sosiale middager.

Apollo Sports Solo: I uke 47 rigges Apollo Sports-hotellet La Pared på Fuerteventura til å bli et sosialt hotell for soloreisende, som ønsker å kombinere ferien med trening, surfing og yoga blant andre med samme interesser. Foruten ulike sportsaktiviteter arrangeres det sosiale sammenkomster, middager og piknik i solnedgangen.

Løfter frem gruppe

– Nordmenns reisemønster og livsstil er i endring og vi blir bare mer og mer selvstendige, sier Rivera.

– Stadig flere reiser for å dyrke egeninteresser og da er det ikke alltid like lett å få med seg noen – som igjen skaper barrierer. Vi ser at våre sportsreiser allerede er populære blant de som reiser alene, nettopp fordi det også legges opp til sosiale aktiviteter. Vårt hovedmål med Solo-reisene er å løfte frem denne tryggheten blant alle målgrupper, gjennom å skape en felles møteplass for likesinnede, avslutter hun.

Share.

About Author

Comments are closed.