Lanserer hurtig-utlevering i Norge

Som første utleiekjede i Norge tilbyr Sixt Bilutleie en nett- og mobilbasert løsning for hurtig utleie av bil som gjør det gamle utleiekontoret nærmest overflødig.

0

– Nå kan kunden ordne alt på mobilen og gå rett til leiebilen, uten å kaste bort tid i kø og på papirarbeid. Vi tror kundene kommer til å sette stor pris på denne løsningen, sier Ingvild Torp Pedersen, merkevaresjef i Sixt Bilutleie, i en pressemelding.

Sixt fast track lanseres i dag mandag 20. mai på flyplassene i Bodø, Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger, Ålesund, Evenes og på Gardermoen. I tillegg tas det i bruk ved Sixt sine kontorer i Oslo og Bergen sentrum. Sixt har som mål at minst 20 prosent av kundene deres registrerer seg som Fast Track-kunder i løpet av 2019.

– Nå kan du bestille og hente og levere leiebil på mobilen, uten å stå i kø eller snakke med noen enkelt og effektivt, sier Ingvild Torp Pedersen, merkevareansvarlig i Sixt Bilutleie.
Slike mobilstyrte nøkkelskap sørger for at leiekundene enkelt kan betjene seg selv når de leier bil.

Sixt fast track gjør det mulig for kundene å bestille, hente og levere leiebil, uten å være i direkte kontakt med firmaets medarbeidere. Du bestiller bil via nettsiden og går direkte til Sixts bilutlevering når du ankommer flyplassen eller byen. Ved hjelp av en kode som du mottar på mobilen får du tilgang til bilnøkler fra en mobilstyrt nøkkelboks.

Når du bestiller bil får du også tilbud om ekstra forsikring og oppgradering av biltype. Når bilen leveres er det bare å parkere den og benytte nøkkel-innkast.

– Mange som leier bil hos oss har dårlig tid og skal rekke møter og avtaler. De vil bruke minst mulig tid på henting og levering. Nå forenkler vi hele kundereisen og sparer tid og ressurser både for kunden og oss selv. En vinn vinn-situasjon, sier Torp Pedersen.

Så enkelt kan det være å plukke opp leiebilnøklene sine.

Sixt Bilutleie har selv utviklet programvaren til Sixt fast track. Det mobilstyrte nøkkelskapet er utviklet og tilpasset av teknologifirmaet Sharebox i Arendal. Torp Pedersen sier det har vært mange utfordringer underveis.

– Mange ting må være på plass før man kan leie ut vil – førerkort, forsikringer og sikker identifisering av leietaker for eksempel. Det betyr at alle som ønsker å benytte seg av den nye ordningen må registrere seg som Sixt- og fast track-kunde på våre hjemmesider. Man fyller inn nødvendige personopplysninger, inkludert kredittkortinformasjon og får passord, sier Torp Pedersen.

Når bilen hentes får man opp et skjema på mobilen der eventuelle småskader på leiebilen er avmerket. Kundene må da sjekke at det ikke er andre skader på den og kvittere med godkjent, før man tar bilen i bruk.

Sixt fast track vil i første omgang kun være tilgjengelig for faste kunder.

– Vi i Sixt Bilutleie er stolte av å være først ute med en sømløs fast track- løsning for bilutleie. Vi kommer til å videreutvikle og forbedre systemet kontinuerlig for å gi kundene våre en mest mulig stressfri leiebil-opplevelse, sier Torp Pedersen.

Om Sixt Bilutleie

  • Sixt er Tysklands største bilutleiefirma og ble etablert for mer enn 100 år siden. Er i dag representert i mer enn 100 land verden over
  • Sixt Norge ble etablert i 2005 og har i dag 70 utleiesteder
  • Selskapet har 250 ansatte og en flåte på 3000 biler. Omsetningen rundet 400

millioner kroner i 2018

  • Sixt sine norske hovedkontor holder til i Kristiansand
Share.

About Author

Comments are closed.