Lanserer de første flyrutene til Trysil og Sälen

Kommende vinter vil flyselskapet BRA fly til nye Scandinavian Mountains Airport fra fem svenske byer, Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm og Växjö.

0

Transfertiden fra den nye flyplassen til Norges og Sveriges største skisteder, Trysil og Sälen, er henholdsvis 40 og ti minutter, som ifølge alpinoperatøren SkiStar er blant de korteste i verden.

– Vi blir lettere tilgjengelig for veldig mange, sier salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, i en pressemelding.

– Flyrutene går fra befolkningstette områder som er viktige for oss. To av dem vil også forbedre tilgjengeligheten for våre danske gjester. Med kortere reisetid til våre fjell på begge sider av grensen finnes det gode vekstmuligheter i forhold til nye gjester, og blant dem som vil besøke oss en ekstra gang i løpet av vinteren, sier hun.

BRA – som eies av nordmannen Per G. Braathen – starter sine flyvninger til Scandinavian Mountains Airport 22. desember fra Stockholm, Ängelholm og Malmö. Fra Göteborg og Växjö er det oppstart 26. desember. Muligheter for bestilling av fly og transfer åpner i løpet av kort tid.

Ulrika Matsgård, kommersiell sjef i BRA, er veldig fornøyd med å være første flyselskap som lanserer ruter til en ny og helt unik flyplass.

– Etterspørselen etter flyreiser til fjellverdenen har økt de senere årene, derfor ser vi et stort potensial i å fly direkte til Trysil og Sälen fra flere steder rundt om i Sverige, sier Matsgård.

Å forbedre tilgjengeligheten og enkelheten i alle ledd, fra booking på skistar.com til opplevelsen på plass i norske og svenske fjell, er et stort utviklingsområde for SkiStar.

Om Scandinavian Mountains Airport – Sälen/Trysil

* Flyplassen ligger på grensen mellom Sverige og Norge og er den første som bygges i Sverige på 20 år.

* Privateid av 33 selskaper.

* Terminalbygget har fire gater og inneholder blant annet kafe, taxfreebutikk og shop.

* Skal betjene Norges største skisted Trysil, og Sveriges største skiområde Sälen, med internasjonale gjester.

* Transfertiden til Trysil er 40 minutter, til nærmeste skianlegg i Sälen ti minutter.

* Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon med mer enn 100 000 senger i hotell, hytter og leiligheter.

* I vintersesongen er antall overnattinger over syv millioner.

* Området tilbyr 250 bakker samt et stort utvalg av restauranter, underholdning og aktiviteter.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.