Laber interesse for treningsreiser

Utvalget er stort og mulighetene mange – men til tross for oppmerksomheten planlegger bare et fåtall å reise på en treningsreise i år. Dette viser Tickets siste Kantar Sifo-undersøkelse.

0

– Mange viser en stor interesse for å reise utenlands på en treningsreise, men enn så lenge virker det som at det er et fåtall som faktisk planlegger og bestiller en treningsreise i år, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Den allmenne trenden i Norge omkring trening, helse og velvære har vært oppadgående de senere årene, og i takt med dette har interessen for treningsreiser også økt. Men i Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse fremkommer det at bare 3 prosent som planlegger en utenlandsreise velger en reise innrettet mot trening. Den klart vanligste reisen er i stede en sol- og badeferie, etterfulgt av storbyreiser.

– Treningsreiser er absolutt en reiseform som er på fremgang, men enn så lenge velger nordmenn en avslappende sol- og badeferie når alt kommer til alt. Det vi derimot ser er at interessen for treningsfasiliteter på hotellet blir stadig mer viktig. Mange velger – enn så lenge – å bruke hotellets treningsrom eller treningstimer i ferien istedenfor en rendyrket treningsreise, sier Ellen Wolff Andresen.

Treningsreiser som reiseform spås fortsatt å øke i popularitet ettersom at stadig flere får øynene opp for denne reisetypen. Reisene kan man få med mange forskjellige treningsretninger – alt fra løping, yoga, triatlon, sykling og klatring til muligheten for å teste mange ulike treningsformer, og dermed noe for alle aldersgrupper.

Hva slags feriereise planlegger du i 2018?

1. Sol- og badeferie, 41 prosent
2. Storbyreise (feks. London, Paris, New York, Berlin), 32 prosent
3. Reise til en mindre by eller landsbygd, 21 prosent
4. Storbyreise der jeg kan kombinere by og bad (feks Barcelona, Nice, Miami eller Los Angeles), 9 prosent
5. Gruppereise, 8 prosent
6. Roadtrip, 6 prosent
7. Eventyrreise feks safari, 6 prosent
8. Cruise, 4 prosent
9. Rundreise/Backpackingreise, 3 prosent
10. Treningsreise, 3 prosent
11. Vandringsreise, 2 prosent
12. Annet, 18 prosent
13. Usikker, vet ikke, 2 prosent

(Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg)

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.