Kutter trolig flyskatten i Sverige

I forbindelse med svenskenes nye statsbudsjett ligger det an til at den omstridte flyavgiften avskaffes. – En god julegave for oss og alle som ønsker å reise i Sverige, mener Charlotte Holmbergh Jacobsson.

0

Hun er Norwegians kommunikasjonssjef i Sverige.

Charlotte Holmbergh Jacobsson.

– Når flyavgiften avskaffes ser vi gode muligheter for sterk vekst på Arlanda og i resten av Sverige, fortsetter hun i et intervju med Travel News Sverige.

Tidligere i år fikk Norwegian svensk driftstillatelse, som gir sterkere fotfeste i EU og Skandinavia, og muligheten for økte trafikkrettigheter.

– Nå kan vi investere i vekst til og fra Sverige. Det er for tidlig å komme opp med absolutte tall, men vi ønsker å vokse. Det er bra at en skatt som ikke bidrar til miljøet forsvinner. Dette er en seier for Sverige i den forstand at økt tilgjengelighet fører til økt turisme, som igjen fører til økt økonomisk vekst, og at flere jobber blir opprettet i Sverige, sier Holmbergh Jacobsson.

– Denne meldingen er veldig gledelig og innebærer at vi ser positivt på å øke tilgjengeligheten i Sverige. Det er viktig for oss å bidra til bærekraftig drift, men det er utslippene som må reduseres, ikke reisen. Med våre nye, drivstoffeffektive fly bidrar vi til å redusere utslippene, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.